Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 17. 14:43

Belépő szintű androidos okostelefon a HTC-től

Kimondottan fiataloknak szánja megfizethető androidos okostelefonját a HTC. A Wildfire a tervek szerint júniustól lesz kapható Európában.

A HTC okostelefonjai ma már nem csak a legfelső kategóriát ostromolják, a vállalat új androidos készüléke egy kimondottan belépő szintre pozicionált, megfizethető darab, amivel leginkább a fiatalok, fiatal felnőttek érdeklődését szeretné felkelteni a cég.

A tajvani vállalat új készüléke kinézetében a Google Nexus One-t idézi, képességeit tekintve azonban inkább a tavaly megjelent Heróhoz áll közelebb. A nagy változás mindössze annyi, hogy 2009-es megjelenésekor a Hero egy felső kategóriás készülék volt, az első androidos mobilok egyike, a Wildfire azonban népes mezőnybe érkezik és inkább az árával próbál meg hódítani.

\"\"

A készülék lelke a Qualcomm 528 MHz-es MSM7225 processzora, ami a mai mezőnyben már távolról sem számít szélvészgyorsnak. Éppen ezért az Android 2.1 operációs rendszerre telepített HTC Sense felhasználói interfész képességeiből is vissza kellett venni, a megjelenítés teljesen nélkülözi azokat a 3D effekteket, amelyeket például a HTC Desire felvonultat. A telefon már tartalmazza a HTC Friend Stream alkalmazást, amely a Sony Ericsson Timescape-hez hasonlóan összegyűjti és egy képernyőn tárja elénk az ismerőseink aktivitásait a közösségi oldalakon.

A Wildfire kapacitív érintőkijelzője sem AMOLED, hanem \"csak\" TFT LCD, felbontása ráadásul QVGA, azaz 320x240 pixel. Szerencsére az optikai joy nem esett a költségcsökkentés áldozatául. Az elegáns ezüstszínű, alumíniumnak tűnő, valójában műanyagból készült házban a processzor mellett 512 megabájt ROM és 384 megabájt RAM található, a háttértár pedig microSD kártyával bővíthető. A készülék HSPA hálózaton akár 7,2 Mbps sebességű letöltésre is képes, lefedettség hiányában pedig a tulajdonos használhatja a 802.11b/g szabványú beépített hálózati vezérlőt. A GPS is az alapfelszereltség része, mint ahogy a gyorsulásérzékelő, az iránytű, a fényérzékelő és az FM-rádió is. A Wildfire 5 megapixeles fényképezőmodullal rendelkezik, amelyhez LED-vaku is tartozik.

A Wildfire júniustól lesz kapható, elsőként Németországban, Ausztriában és Svájcban, de minden bizonnyal más országokba is eljut majd. A készülék ára előfizetés nélkül 279 euró, vagyis mai árfolyamon 77 ezer forint. A vásárlók négy színből, feketéből, fehérből, ezüstből vagy bordóból választhatnak majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról