Szerző: Koi Tamás

2010. május 5. 14:04

Áram és gáz is kapható a T-Home-nál

A magyarországi telekommunikációs szolgáltatók közül egyedülállóan pár napon belül gáz és áram viszontértékesítésébe kezd a Magyar Telekom.

A Magyar Telekom május 17-től lakossági ügyfeleinek egy szűk köre számára teszi elérhetővé a kedvezményes áram- és földgázvásárlási konstrukcióit az E.ON szolgáltatóval kötött együttműködése alapján, melyet a magyar energiapiaci liberalizáció tavalyi lezárását követően gyakorlatilag azonnal tető alá hozott a két multicég. Christopher Mattheisen, a telekommunikációs vállalat elnök-vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztatón elmondta, az energiaszolgáltatást éppúgy a Magyar Telekom főbb tevékenységei közé sorolja, mint az internetszolgáltatást, vagy a vezetékes telefonelérést.

55 ezren élhetnek vele

A szolgáltató május közepétől négy nagyvárosban, Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen, Miskolcon és ezen városok vonzáskörzetében, valamint Budapest XVIII. kerületében kínálja az áram- és földgázszolgáltatást lakossági ügyfeleinek a T-Home termékportfólió részeként. A cég a kis- és középvállalatokat április óta folyamatosan keresi ajánlataival, számukra a T-Systems márka alatt folyik az energiakereskedelem. A vállalat az év második felében határozza meg a további bővítési irányokat, vagyis azt, hogy milyen új településeket kíván bevonni a szolgáltatási területbe.

A lakossági ügyfelek körében a cég az egyetemes árhoz igazodó áram- és gázdíjból számított kedvezménnyel (vagyis olcsóbban mint az egyetemes szolgáltató tenné) értékesíti az áramot és földgázt mindazok részére, akik jelenlegi vagy leendő előfizetői valamely T-Home szolgáltatásnak - ilyen a vezetékes telefon és az internet, a kábeles és műholdas televízió.Az igénybevételhez feltétel, hogy az ügyfélnek ne legyen lejárt számlatartozása a Magyar Telekom felé, valamint \"rendezett\" számlamúlttal rendelkezzen. A sajtótájékoztatón Pataki Róbert, a cég stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta, az érintett településeken nagyjából 55 ezer olyan T-Home ügyfelet tartanak nyilván, aki potenciális előfizetője lehet a szolgáltatásnak.

Lakossági és egyetemes szolgáltatásra jogosult üzleti ügyfelek számára a telekommunikációs szolgáltató három különböző kedvezményszinten kínálja energiaszolgáltatását, így az áramdíjból akár 5%, a gázdíjból pedig akár 8% kedvezmény is elérhető. A kedvezmény mértéke az ügyfél energiafelhasználási helyén igénybe vett T-Home alapszolgáltatások számától, illetve a Kapcsolat Programban T-Home oldalon elért kedvezményjogosultsági szinttől függ. A szolgáltató emellett minden, a váltással kapcsolatos adminisztrációt elintéz ügyfelei helyett - a szolgáltatóváltás körülbelül két hónapot vesz igénybe.

A Magyar Telekom kalkulációi szerint egy átlagos gázfelhasználású (1500 m3 éves szinten) háztartás a jelenlegi árakat alapul véve akár 15 ezer forintot is megtakaríthat évente a szolgáltatóváltással, az átlagos áramfogyasztású (2400 kWh évente) háztartások pedig további 5800 forintot spórolhatnak évente - feltéve, hogy a mérőhely címe és a távközlési szolgáltatások telepítési címe egyezik, valamint három telekommunikációs szolgáltatás aktív az adott címen.

Lesz hozzáadott érték is

Christopher Mattheisen a HWSW kérdésére elmondta, a Magyar Telekom kész arra, hogy idővel a telekommunikációs infrastruktúrát felhasználva hozzáadott értékeket is bevezessen az áram- és gázszolgáltatások mellé. Ilyen lehet például a mérőállás távoli, interneten, vagy mobiltelefonon keresztüli leolvasásának lehetősége (Smart Metering), ez az eljárás azonban egyelőre tőlünk nyugatabbra is csak kísérleti fázisban üzemel, a pilot projektek ugyanakkor egy-két, legfeljebb három éven belül a gyakorlatban is megvalósulhatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról