Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 22. 12:39

Már látja a fényt az alagút végén az Albacomp

A tavalyi 10 milliárd forintos forgalom és \"hatalmas mínusz\" után idén 15 milliárdos konszolidált árbevételre és 300 millió forint körüli üzemi eredményre számít az Albacomp, jelentette be mai sajtótájékoztatón Minárovits János, a vállalat vezetője.

A válság jelentősen megtépázta az Albacomp sorait, amely több üzletágát leépítette és létszámát is megfelezte az eltelt két év alatt. 2007-ben még mintegy 470 főt foglalkoztatott a vállalat, mára ez 230 körülire csökkent. Az átszervezések és elbocsátások költségeivel is magyarázható a jelentős tavalyi veszteség, amelynek mértékét Minárovits nem árulta el, mivel még készül a társaság mérlege.

A cég kénytelen volt megválni a nagy eszközigényű, ugyanakkor minimális nyereséggel kecsegtető tevékenységeitől, például a kiskereskedelmi üzletágtól, a szórakoztatóelektronikai részlegtől, valamint a disztribúciótól, mondta el Minárovits. A cég jelenleg a rendszerintegrációra, tanácsadásra és a szolgáltatásokra koncentrál, ezek a tevékenységek idén 3-3 milliárd forintos bevétellel kecsegtetnek, emellett továbbra is jelen van a hardverértékesítés, de ezt a tevékenységet is a projektek mozgatják, megszűnt a raktárra termelés.

A 25. születésnapját ünneplő székesfehérvári cég főképp az állami megrendelésektől és uniós projektektől várja sorsának jobbra fordulását. \"A közbeszerzések területén tavaly elkezdődött és idén novemberben befejeződő Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell projekt számít a legnagyobbnak, de cégünk felkészült az idén várható nagyobb terhelésre is\" - mondta dr. Balázs Zoltán, az Albacomp kereskedelmi leányvállalatának, az Allbacomp RI-nek az ügyvezető igazgatója. \"A központosított közbeszerzésben minden kategóriában van szerződésünk, így minden ügyfelünket folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Az egyedi közbeszerzési eljárás segítségével beszerezhető Interaktív tábla és Classmate PC-k kapcsán idén körülbelül 200 pályázati eljárással számolunk.\"

\"A rendszerintegrációs szolgáltatások előtérbe helyezésének megfelelően a kereskedelmi portfolió is átalakult. Ennek és az évek alatt felhalmozott üzleti tapasztalatnak köszönhetően minden igényt ki tud elégíteni az Albacomp. A vállalat kereskedelmi hálózata ma már az egész országot lefedi, ami elengedhetetlen feltétele a HEFOP-hoz hasonló nagy, komplex EU-s projektekben való részvételnek\" – tette hozzá Szabó Ervin, az Albacomp kereskedelmi igazgatója.

Az idei első negyedév forgalma 3,5 milliárd forint volt, amellyel elégedettek a vezetők. Minárovits elmondása alapján már jól látszik a második negyedév és egyre inkább kirajzolódik az egész év képe, amelyek alapján elérhető célnak tűnik a 15 milliárdos forgalom azzal együtt is, hogy a megszüntetett tevékenységek komoly bevételkiesést okoztak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.