Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 8. 12:06

Zenélő pohár a Sonytól

Érdekes formájú hangszóróval jelentkezett a Sony. A Soundmugot leginkább autókba szánja a japán cég, ahol a pohártartóba állítva egyszerűen megoldható a segítségével egy hordozható lejátszó megszólaltatása.

A hordozható médialejátszókhoz és zenelejátszásra alkalmas mobiltelefonok ma már nem mennek csodaszámba, szinte minden árkategóriában elérhetők, így szinte csak azok nem vettek még, akik nem akartak. Ezekhez a készülékek rendszerint úgy készültek, hogy fülhallgatón keresztül egy ember tudja hallgatni a műsort, de mi van ha ezt másokkal is szeretné valaki megosztani?

A hordozható lejátszókhoz szánt hangszórók szinte egyszerre születtek meg ezekkel a készülékekkel és a számuk egyre bővül. A Sony most egy egészen újszerű formával kísérletezik, az Engadget által bemutatott RDP-NWV500 leginkább egy nagyobb pohárra, termoszra hasonlít, amelyeket amerikai irodai dolgozók kezében látni reggelenként, ahogy viszik magukkal kedvenc kávéjukat. Nem véletlen a névválasztás, a készülék a Soundmug, azaz \"hangbögre\" nevet kapta.

\"\"

Elsőre szokatlannak tűnhet ez a felépítés, a vállalat alighanem arra számít, hogy sokan vásárolnak ilyet az autójukba, ahol azt a pohártartóba téve hallgatják a mobiljukon vagy hordozható lejátszójukon tárolt zenéket. Bár az autók egyre nagyobb része rendelkezik iPod-, USB- vagy AUX-csatlakozóval vagy képes akár Bluetooth-on kapcsolatba lépni a felhasználó telefonjával, de pohártartóval szinte mindegyik, főleg ez Egyesült Államokban - gondolhatták a Sony fejlesztői.

\"\"

A 16 wattos teljesítményt ígérő Soundmugban 56 mm-es és egy 20 mm-es hangszórók gondoskodnak a zenék megszólaltatásáról, persze \"gatyaszárlengető\" basszusra nem kell számítani. A készüléket a tetején levő kezelőszervekkel lehet működtetni, vagy a mellékelt távirányítóval. A Soundmughoz jár egy autós pohárartóhoz hasonló asztali bölcső, amelybe betehetők a Walkmanek, ezeket tölteni is tudja. A Soundmug ára 20 ezer jen, vagyis nagyjából 43 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról