Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 7. 09:26

Idén is lesz Ethical Hacking konferencia

Április 29-én tartják az immár hagyományos Ethical Hacking konferenciát, ahol a PowerPoint diavetítések helyett idén is a gyakorlatias előadásokon lesz a hangsúly.

Magyarországon immár harmadik alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking konferenciát a NetAcademia Oktatóközpont. \"Az elmúlt évekhez hasonlóan  idén is az a cél, hogy a konferencián gyakorlatorientált előadások, valós hackek keretében mutassuk be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

A konferencián többek közt szó lesz arról, hogy törhető-e az ASP.NET, ezt egy demó keretében Balássy György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára mutatja be. Zsíros Péter, a NetAcademia Certified Ethical Hacker minősítéssel rendelkező oktatója egy fekete doboznak tekintett vállalati hálózatba repül be vakon, ráadásul nem a már meglévő, ismert eszközöket használja, hanem egy új biztonsági rést keres, amire ő maga fejleszt eszközt.

Kovács László, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatója beszél a cyberháborúról, a nemzetvédelemről, s ezen keresztül az informatika hadi szerepéről.  Kabai András a PTA CERT-Hungarytól két \"félig működő\" biztonsági hibát együtt alkalmazva ismerteti a kártékony kódfuttatás lehetőségeit és ehhez kapcsolódóan a hatékony védekezés lépéseit egy digitális tojásvadászat keretében.

Barta Csaba, a Deloitte vezető IT biztonsági tanácsadója a forensic investigation, azaz az informatikai nyomozás területéről mutatja be, mi minden deríthető fel egy támadó korábbi lépéseiből pusztán a registry vizsgálatával. Illés Márton és Gyöngyösi Péter a BalaBit képviseletében azt demonstrálják, hogy egy közismert biztonsági hiba, a Cross Site Scripting, mennyire veszélyes támadások hordozóalanya lehet.

A rendezvényre elsősorban IT-üzemeltetés és IT-biztonsági szakembereket, rendszergazdákat  várnak a szervezők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról