Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 2. 11:29

HP hálózati labort adtak át a Debreceni Egyetemen

A HP támogatásával új hálózati labort adtak át a hallgatók számára a Debreceni Egyetemen. Az egyetem informatikai oktatási portfóliója ezáltal kétszemeszteres \"LAN hálózatok felépítése ProCurve eszközökkel\" képzéssel bővült.

A HP a Debreceni Egyetem hálózati laborját tananyaggal, valamint eszközökkel támogatja, továbbá négy oktató részére ingyenes képzést biztosított. A HP ProCurve hálózati technológiákról és megoldásokról szóló képzés 2010. február 15. óta érhető el a diákok számára. A két szemeszterből álló hálózati képzésen való részvétel az egyetem hallgatói számára ingyenes. \"A képzés piaci értéke mintegy 800 ezer forint, amelyet a hálózati ismeretek szakirányt választók ingyenesen sajátíthatnak el még az egyetemi éveik alatt\" - nyilatkozta a debreceni ProCurve Campus elindításával kapcsolatban Mohai Gábor, a Hewlett-Packard Magyarország nagyvállalati szerverek, storage és hálózati megoldások üzletágának vezetője.

\"A informatikai hálózati technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos képzés kibővítése jelentős előrelépést jelent az egyetem informatikai oktatási portfóliója szempontjából, általa a hallgatók kiteljesíthetik a hálózati technológiákkal kapcsolatos ismereteiket, s olyan széles körű, hálózati megoldásokra épülő műhelymunka jöhet létre az egyetemen, amely jelen pillanatban egyedülálló a hazai felsőoktatás berkein belül\" - tette hozzá Dr. Pethő Attila, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

\"\"

A lépés minden bizonnyal összefügg azzal, hogy a Cisco év elején közölte, nem újítja meg a HP-vel az április végén lejáró partneri szerződését, mivel szerverpiaci belépésével közvetlen vetélytársakká váltak. A Cisco bejelentésének hatására valószínűleg itthon is elindul a harc azokért a közös ügyfelekért, akik HP és Cisco termékeket használnak. A Cisco minden erejével azon lesz, hogy átállítsa ezeket a cégeket saját szerverplatformjára, a HP pedig saját hálózati berendezéseivel próbálhatja meg lecserélni a Cisco eszközöket.

A 3Com felvásárlásával megerősített ProCurve termékcsalád önmagában azonban kevés az üdvösséghez, a piaci előrenyomuláshoz ProCurve-höz értő szakemberekre is szükség van. A Cisco Magyarországon már évek óta kiemelten kezeli az oktatást és számos hazai felsőoktatási intézménnyel, valamint középiskolával ápol kapcsolatokat. Az 1997 óta létező Cisco Hálózati Akadémia program keretén belül több ezer hazai diák szerzett hálózati ismereteket és sajátította el a Cisco berendezések használatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról