Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kritikus hibákat javított a Mozilla a Firefoxban

Koi Tamás, 2010. február 18. 15:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Öt hibát javított a Firefox böngészőjének két korábbi verziójában a Mozilla. A 3.5-ös és a 3.0-s verzióhoz készült frissítés öt javítása közül három kapott kritikus besorolást.

A Firefox 3.5.8 és a Firefox 3.0.18-ban kijavított kritikus sebezhetőségek a böngésző Gecko kódnevű leképezőmotorját, a HTML parsert és a Web Worker scriptfunkciót érintik. A böngésző legújabb, 3.6-os, végleges verziójában a hibákat már a január 21-i megjelenés előtt kijavították, ezért ehhez a változathoz nem adott ki frissítést a Mozilla.

A fejlesztők biztonsági közleménye szerint a három kritius besorolású biztonságú rés alkalmas arra, hogy általa a hackerek rosszindulatú kódot juttassanak a felhasználó számítógépére. A mostani frissítéssel érkező két másik javítás közepes veszélyességi besorolást kapott. A Mozilla legutóbb január első napjaiban adott ki javítást a Firefox webböngészőhöz, akkor a program frissítőmotorját javították a fejlesztők.

A Firefox 3.0.18-as frissítése egyben jelzi, hogy a Mozilla a korábbi figyelmeztetése ellenére továbbra is kiad javításokat a böngésző 3.0-s verziójához, igaz, minden valószínűség szerint a mostani patch ténylegesen is az utolsók egyike lehetett. A NetApplications internetes forgalomelemző cég friss statisztikái szerint a Firefox-felhasználók valamivel több mint háromnegyede már váltott az új verzióra, a Firefox táborán belül azonban továbbra is jelentős azoknak a felhasználóknak az aránya, akik valamelyik régebbi változatot futtatják számítógépükön.

A Mozilla idén augusztusig ígér frissítéseket a 3.5-ös verzióhoz, a fejlesztők mindenkinek azt javasolják, térjen át mihamarabb a 3.6-os változat használatára. A Firefox 3.5.8 Windows, Linux és Macintosh platformra elérhető a cég letöltési oldaláról.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.