Szerző: Bodnár Ádám

2010. február 15. 14:28

Ingyen oktat az Oracle

Az Oracle a Junior program keretében felsőoktatási intézmények hallgatói számára biztosít ingyenes képzést, a legjobbak további tanfolyamokra juthatnak be és állást is kaphatnak.

Februárban folytatódik az Oracle ingyenes tanfolyamsorozata, a Junior képzési program, amelynek során a résztvevők az Oracle University oktatóitól szerezhetnek értékes szakmai tudást. A másfél órás előadásokat a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME I épület IB025) tartják csütörtök délutánonként, de akiknek nincs lehetősége személyesen részt venni ezeken, azok is bekapcsolódhatnak a képzésbe internetes közvetítésen keresztül.

A tanfolyamsorozat tavaszi szemeszterének központjában ay Oracle Fusion Middleware-re való fejlesztés áll, de az előadások témái között megtalálható a Java, a gyors alkalmazásfejlesztés (ADF), a WebCenter, a portálok, a SOA (szolgáltatásorientált architektúra), a köztesszoftverek biztonsága vagy éppen az alkalmazásszerverek tevékenységének figyelése és naplózása is.

Akik az előadások legalább háromnegyedén részt vesznek (akár online), nem csak tanúsítványt kapnak, hanem vizsgát is tehetnek, ahol a legmagasabb vizsgapontszámokat elérők pedig lehetőséget kaphatnak arra, hogy részt vegyenek az Oracle University által az adatbázis-adminisztráció, a Java platform, valamint az üzleti intelligencia és az adattárházi alkalmazások (BI & DW) fejlesztésének témakörében rendezett további képzéseken. Utóbbi sikeres elvégzése után az Oracle és partnerei konkrét állásajánlattal keresik meg a tanulókat.

\"Az Oracle Junior Program segítségével a hallgatók továbbfejleszthetik azon szakismereteiket, amelyek egyrészt kiegészítik az egyetemi tananyagot, másrészt megfelelnek az ügyfelek és a partnerek elvárásainak, ezáltal azonnal hasznosíthatók is a munkaerőpiacon\" - mondta Reményi Csaba, az Oracle Hungary Kft. ügyvezetője.

Az Oracle Junior program 2007-ben indult és mára több mint 3 ezer hallgatója volt. \"Az egyetemi tanulmányokat a Junior képzés szerteágazó technológiai ismeretekkel, valamint az intenzív nyári képzés során rengeteg gyakorlati tapasztalattal és mélyebb technológiai tudással egészíti ki\" - mondta Kocsis István adattárház-kezelési szakértő, az Oracle Junior Program korábban végzett hallgatója. \"Úgy gondolom, egy átlagos egyetemistához képest a képzést elvégzők fő előnye, hogy a felmerülő problémák megoldását nem csak kigondolni és eltervezni, de gyakorlatban maradéktalanul kivitelezni is képesek.\"

Mivel informatikai területen a cégek már a pályakezdőktől is elvárnak valamennyi szakmai tapasztalatot, érdemes már a főiskolai, egyetemi évek alatt szakmai gyakorlaton részt venni (akár ingyen is), valamint minden lehetőséget megragadni a szakirányú tudás gyarapítására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról