:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. február 2. 13:56

Új windowsos mobil: Sony Ericsson Aspen

Új windowsos okostelefont jelentett be a Sony Ericsson, a készülék a híres coloradói síparadicsomról, Aspenről kapta a nevét.

Kinézete alapján az Aspen egyértelműen a Nokia E72 és a Blackberryk babérjaira tör, a nagy különbség azonban, hogy 2,4 hüvelykes, 320x240 pixeles kijelzője érintésérzékeny. A japán-svéd vállalat tehát a teljes QWERTY billentyűzet és az érintőkijelzők előnyeit próbálja egyesíteni egy vékony formatervű, elegáns kinézetű házba bújtatva. A telefon 117x60x12 milliméter méretű, alig vastagabb a kategória etalonjának számító Nokia E71/E72 párosnál.

Üzleti telefonhoz méltóan az Aspenből nem maradt ki a HSDPA és HSUPA, a Wi-Fi, a Bluetooth és az A-GPS sem, a multimédiás szolgáltatások terén pedig a 3 megapixeles autofókuszos fényképező és a beépített FM-rádió számít említésre méltó szolgáltatások közé. A rádióadásokat vagy a beépített médialejátszót 3,5 mm-es aljzatba kötött fülhallgatón keresztül élvezheti a tulajdonos. A telefon belső memóriája 100 megabájtos, ezt microSD kártyával lehet bővíteni, akár 16 gigabájtossal, az alapcsomag része egy 4 gigabájtos kártya.

\"\"

Az Aspent Windows Mobile 6.5.3 operációs rendszer működteti, szoftverkínálata is ennek megfelelően alakul, előre telepített Internet Exporert, Pocket Office-t tartalmaz,  A használatot a Sony Ericsson XPERIA Panels teszi egyedivé, amely révén a gyakran használt alkalmazások könnyen elérhetővé tehetők. A készülékre a gyártó előre telepíti a Google több szoftverét (pl. Maps, Latitude), emellett YouTube-, Twitter- és Facebook-kliens is kerül rá azok kedvéért, akik mobilon is szeretnék elérni ezeket a közösségi szolgáltatásokat.

A Sony Ericsson azt ígéri, a telefon már a tavasszal megérkezik a boltokba. Bár az Aspen ára egyelőre nem ismert, valószínűleg nem csak az coloradói Aspenbe síelni járó gazdagok engedhetik meg maguknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.