Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 13. 10:41

Tizedszer rendeznek 24 órás programozóversenyt a BME-n

Idén tizedszer rendezik meg a BME-n a a Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt, amelyre már lehet jelentkezni. A díjak összértéke megközelítőleg 6000 euró.

Április 30. és május 2. között tizedik alkalommal zajlik majd a BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny, melyet idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) szervez. Az extrém kihívásokat kereső programozók február 20-ig nevezhetnek a verseny weboldalán, amely most nem a megszokott címen, hanem a www.challenge24thelegend.com oldalon érhető el.

A szervezők háromfős csapatok jelentkezését várják, a csapatok összetétele tetszőleges lehet, nem csak egyetemisták, hanem akár az iparban dolgozó profik is regisztrálhatnak. Az első forduló február 27-én egy online előváogató lesz, amelyből a legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a 24 órás döntőbe. A szervezők 2010-ben is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A versenyre tavaly több mint 1000-en neveztek, 5 kontinens összesen 56 országából.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők, az egyetlen feltétel, hogy külső segítséget nem szabad igénybe venni.

A feladatokat az eddigi évek döntőin többször is nagyszerűen szereplő magyar diákok írják, így minden eddiginél érdekesebb megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához, az eredményes szerepléshez gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati-, mesterséges intelligencia-, algoritmuselmélet- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról