Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 12. 13:40

PC-t és projektort keresztezett az MSI

A múlt heti CES egyik legérdekesebb koncepciója az MSI nevéhez fűződik. A tajvani cég egy projektort épített hordozhazó PC-jébe, vagy inkább PC-t épített hordozható projektorába.

Az MSI Projector PC egy nagyfelbontású képek megjelenítésére képes vetítő és egy számítógép kombinációja, amelyre csak billentyűzetet és egeret kell kapcsolni, a fallal szembe kell fordítani és máris lehet rajta dolgozni, videózni vagy éppen játszani. Maga a hardver nem különösebben erős, egy Intel Atom processzorra épül, de a grafikáért az NVIDIA Ion platformja felel, így a pár éves játékokat már el lehet indítani rajta és a HD-videók lejátszásával sem lehet gond, mivel azokat az Ion grafikus vezérlője képes hardveresen gyorsítani.

A projektor fényereje 100 ANSI lumen, kontrasztaránya 1000:1, a gyártó szerint akár 60 hüvelykes (152 cm) kép megjelenítésére is alkalmas, full HD felbontásban. Mozizáshoz még egy DVD-meghajtót is építettek a gépbe. Érthetetlen módon a projektort csatlakozók hiányában külső műsorforráshoz nem lehet illeszteni, csak a beépített PC képét nézhetjük rajta. A gépen négy USB-csatlakozó, HDMI-kimenet és hangcsatlakozók találhatók.

\"\"

A készülék egyelőre csak koncepció, már az MSI bízik benne, hogy gyártásba kerülhet, és akár az idei év végén elérhet a boltokba. Persze az is lehet, hogy sok más koncepcióhoz hasonlóan nem lesz belőle kereskedelmi termék.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról