Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 11. 11:25

Újabb magyar nyelvű navigáció Androidra

A portugál NDrive a Google Market ingyenes szekciójában is elérhetővé tette navigációs szoftverének Android operációs rendszeren futó változatát. A magyar térkép a TopMap Zrt. adatbázisán alapul.

A Google Androidra épülő telefonok megjelenésével egyre nagyobb figyelmet kapnak a platformra írt navigációs szoftverek is. A elrajtolt az iGO körüli felhajtást meglovagolva a portugál NDrive is igyekezett termékét az érdeklődés homlokterébe tolni.

Az itthon kevéssé ismert NDrive a modern navigációs szoftverek minden képességét nyújtja, beleértve az épületek és más nevezetességek háromdimenziós ábrázolását.A szoftver többféle mobil operációs rendszeren is fut, beleértve a Windows Mobile-t, a Symbiant és az iPhone OS-t, tavaly óta pedig Androidra is elérhető.Az androidos változat az operációs rendszer 1.5, 1.6 és 2.0 verziójával kompatibilis, így a Magyarországon jelenleg megvásárolható összes androidos telefonon fut. A szoftver teljes lokalizációval rendelkezik, vagyis a menük mellett a hangutasítások is magyarok.

Az NDrive for Androidból elérhetők a telefon funkciói is, így ha egy POI-hoz tartozik telefonszám vagy e-mail cím, közvetlenül a téképszoftverből hívható - tudtuk meg Molnár Zsolttól, az NDrive kelet-európai üzletfejlesztési vezetőitől. A szoftver köré online közösséget is szervez a cég, a felhasználók megoszthatják egymással kedvenc POI-jaikat, amelyek Google Mapsben vagy Google Earthben is megtekinthetők. A portugál fejlesztésű térképszoftver előnye vetélytársakkal (pl. iGo, TomTom, Garmin) szemben a könnyű kezelhetőség, illetve a gyors grafikai motor, mondta el a HWSW-nek Molnár.

\"\" \"\" \"\"

Újdonság, hogy az NDrive for Android már a Google Android Marketről is letölthető, és mivel a szoftver az alkalmazás-piactér ingyenes szekciójába került, ezért a magyar felhasználók számára is elérhető. A Marketről ingyen letölthető NDrive for Android azonban csak egy keretprogram, amely nem tartalmaz térképeket, ezeket külön kell megvásárolni. A magyar térkép (amely a TopMap adatbázisán alapul), 45 euróba kerül, sokat utazóknak érdemes lehet megvásárolni a teljes Kelet-Európa csomagot 60 euróért, amely 21 ország térképeit tartalmazza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról