Szerző: Koi Tamás

2009. december 15. 13:02

Nem töri le az árakat a TESCO-s iPhone

Olcsó tarifát és rövidebb hűségidőt, ellenben magasabb egyszeri költséget kell vállalniuk azoknak a briteknek, akik a legnagyobb helyi szupermarketben akarják megvásárolni az Apple iPhone-ját.

A TESCO december 14-én kezdte el forgalmazni Nagy-Britanniában az iPhone 3G (S) készülékeket, de az áruházlánc kezdeti ajánlatai csalódást okozhatnak azok számára, akik azt várták, hogy az akcióiról és alacsony árairól híres cég az iPhone-t is a konkurenseknél lényegesen olcsóbban adja majd.

A szupermarketláncnál kapható legolcsóbb iPhone - az iPhone 3G 8 gigabájt memóriával ellátott változata - 222 angol fontba kerül (ez napi árfolyamon átszámítva nagyjából 68 500 forint), egy év hűségidővel. A telefon mellé választható legolcsóbb havidíj 20 angol font (körülbelül 6200 forint), mely az ügyfél választása szerint 300 lebeszélhető percet, vagy 600 szöveges üzenetet, vagy 150 lebeszélhető percet és 300 szöveges üzenetet tartalmaz. A csomag részét képezi továbbá a korlátlan mobilinternet valamint WLAN-használat is.

A vásárlóknak a 16 gigabájtos iPhone 3G-ért cserébe ugyanezzel a tarifával 320 fontot kell fizetniük, a 32 gigabájtos iPhone 3G S pedig 407 fontba kerül. A telefonok 18 hónapos hűségidővel, illetve részletfizetéssel is megvásárolhatók, értelemszerűen valamivel olcsóbban (a legolcsóbb iPhone 3G-ért például így csak 97 fontot kell fizetni), illetve létezik 24 hónapos hűségidejű konstrukció is korlátlan beszéd, SMS- és adatforgalommal, havi 60 fontért cserébe. A 8 GB-os iPhone feltöltőkártyás tarifával is megvásárolható, 342 fontért.

A TESCO Nagy-Britanniában virtuális mobilszolgáltatást üzemeltet (TESCO Mobile néven), ami azt jelenti, hogy az ügyfelek közvetlenül az áruházlánccal kötnek szerződést, illetve a cég látja el az ügyfélszolgálati tevékenységet is. A TESCO szolgáltatásához az infrastruktúrát a helyi O2 nyújtja - a cégnek egyébként szintén szerepel a kínálatában az iPhone 3G. Az O2-nél két év hűségvállalással 34,26 fontos havidíj ellenében ingyen adják a legolcsóbb iPhone-t, és lényegében ugyanezen az áron és konstrukciókkal kínálja a telefont az Orange is - az összes költségvonzat tekintetében helyi piacelemzők szerint nincs lényeges különbség a különböző szolgáltatók/szolgáltatások közt.

A brit Vodafone várhatóan 2010 elején kezdi meg az iPhone-ok értékesítését, a szolgáltató egyelőre nem hozta nyilvánosságra árazását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról