:

Szerző: Koi Tamás

2009. december 11. 10:35

iGO-val kapható az androidos Samsung Galaxy Spica

Kedd óta Magyarországon is kapható a Samsung új, elérhető árú érintőkijelzős okostelefonja, a Galaxy Spica (I5700), ami itthon a Nav N Go navigációs szoftverével kerül forgalomba.

A Galaxy Spica a bejelentést követően meglepően gyorsan került a hazai kínálatba, a novemberben leleplezett készüléket az operátorok közül először a Pannon forgalmazza. Az elérhető árú telefon szerepeltetése a választékban aligha véletlen, a készülék paramétereit és fogyasztói árát tekintve leginkább a T-Mobile magyarországi leányvállalat által is forgalmazott, a Huawei gyártósoráról érkező Pulse-nak lehet az ellenfele.

A Galaxy Spica 3,2 hüvelykes, kapacitív érintőkijelzős okostelefon, a panel felbontása 320x480 pixel. A készülékbe egy 3,2 megapixeles kamera került, ami ugyan visszalépés az előző modell (I7500) 5 megapixeles érzékelővel ellátott képrögzítőjéhez képest, a Samsungnál azonban úgy láthatták, ez kevéssé kritikus tulajdonsága a telefonnak.

\"\"

Nem úgy, mint a processzor, illetve annak órajele: a Galaxy Spica-ba a zökkenőmentesen működő kezelőfelület valamint egyebek mellett a megfelelő sebességű DivX-dekódolás érdekében egy 800 MHz-es processzor került, ami jelentős előrelépés az előd 528 MHz-en ketyegő CPU-jához képest. A telefon a kategóriatársaihoz hasonlóan természetesen WLAN- és Bluetooth-rádióval is rendelkezik, építettek bele GPS-modult és digitális iránytűt is. A Galaxy Spica HSDPA-kapcsolat felépítésére képes és használható modemként is.

A GPS-funkciót érintő érdekesség, hogy a Pannonnál kapható Galaxy Spica telefonokhoz ajándékba jár a Nav N Go iGO My Way 2009 navigációs szoftvere, teljes magyarországi térképadatbázissal. Ez egyébként a navigációs szoftver első androidos portolása, ám mivel gyártófüggetlen, nyílt platformról van szó, a jövőben várhatóan több androidos készüléken is megjelenik majd a Nav N Go térképszoftvere, illetve letölthetővé válik a már meglevőekre.

A fejlesztőcég november elején jelentette be, hogy a tavaszi CeBiten bemutatott térképszoftverét is portolja Androidra. A Nav N Go a My Way szoftvert idén augusztusban tette elérhetővé iPhone platformra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.