Szerző: Bodnár Ádám

2009. december 4. 12:09

Szépen nő itthon a Check Point

A piaci nehézségek ellenére lendületesen növelte hazai árbevételét a Check Point. Az immár kétfősre duzzadt hazai képviselet jövőre további bővülést vár, elsősorban a hálózatbiztonsági készülékek és a végpontvédelmi megoldások várható sikerére alapozva.

A biztonsági szoftvereiről ismertté vált Check Point forgalmából egyre nagyobb részt tesznek ki a hálózatbiztonsági készülékek (security appliance), Vándor Benjámin ügyvezető szerint a 2009-es forgalomnak már felét adják.

A Check Point 2008 végén jelentette be a Nokia hálózatbiztonsági tevékenységének felvásárlását. A két cég együttműködése évtizedes múltra nyúlik vissza, ugyanis a Nokia készülékein korábban is a Check Point szoftverei futottak. Világszerte mintegy 23 ezer vállalat használ Nokia hálózatbiztonsági berendezéseket, a Check Point az akvizícióval tehát jelentős ügyfélkörhöz jutott hozzá. Hazánkban az eddig értékesített Check Point szoftverek közel fele fut Nokia hardveren.

Az integráció során a hardverkínálatot is egységesíteni fogják, a felső kategóriában valószínűleg a Nokia moduláris termékeire épül majd a kínálat, az alsóbb szegmensben pedig a Check Point fix megoldásaira. A hardverek mellett a szoftvereket és a menedzsmentréteget is azonos platformra hozzák. A Check Point szoftverek alapja egy megerősített Red Hat Enterprise Linux, a Nokia termékei azonban FreeBSD-alapúak voltak. Várhatóan 2010 végére készül el egy teljesen új szoftverplatform, amelyet Gaia kódnéven fejlesztenek, s amely a két megoldás erényeit hivatott egyesíteni - mondta Csósza László rendszermérnök.

Vándor konkrét adat említése nélkül elmondta, a Check Point idén mintegy 20 százalékkal tudta növelni magyarországi forgalmát, a legnagyobb vevők az ipari és pénzügyi szektorból kerültek ki. 2009 egyik fontos mérföldköve volt a cég hazai életében, hogy disztribúciós megállapodást kötött a biztosági megoldásokra nagy hangsúlyt fektető RRC-vel. A Computerlinks mellé ezzel újabb disztribútor csatlakozott.

2010-re 20 százalék feletti forgalombővülést vár itthon a Check Point, amelynek alapja leginkább a hálózatbiztonsági berendezések és a végpontvédelmi megoldások iránti kereslet növekedése. Utóbbi területen már több ezer felhasználós hazai referenciákkal is rendelkezik a vállalat. Jövő év elején már a végpontvédelmi portfólió is bekerül a Check Point egységes felügyeleti keretrendszerébe - mondta el Csósza László.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról