Szerző: Koi Tamás

2009. november 25. 11:09

Két új szétcsúsztatható mobil a Nokiánál

A jövő év elején két új, nagyobb tömegeknek szánt csúszkamobilt dob piacra a Nokia. A legkelendőbb árkategóriában versengő újdonságok a népszerű közösségi szolgáltatásokhoz, valamint a gyártó saját, Ovi elnevezésű portáljához ígérnek egyszerű hozzáférést.

A két modell közül a drágábbik, a 6700 slide a Nokia januárban bejelentett 6700 classic-jának leszármazottja, lényegében új formába öntve a már ismert belsőt. A szétcsúsztatható mobil a korábbi változathoz hasonlóan 2,2 hüvelykes képátlójú, QVGA (320x240 pixeles) felbontású kijelzőt, valamint egy 5 megapixeles, két LED-fénnyel is megtámogatott kamerát kap majd.

\"\"

Az öt színben megjelenő, Symbian platformot futtató 6700 slide további extrái közé tartozik az FM-rádió, a Bluetooth-modul, arról azonban nem szól a fáma, hogy a 6700 aGPS-funkciója szerepel-e ebben a készülékben. A mobil 3G-s adatkapcsolat létrehozására is fel lett készítve, a gyártó elképzelései szerint ezt elsősorban különböző közösségi oldalak és szolgáltatások eléréséhez fogják használni a vásárlók.

\"\"

Az egyszerűbb felépítésű 7230-at a drágább modellhez képest nagyobb, 2,4 hüvelykes, szintén QVGA felbontású kijelzővel látják el, a Series 40 operációs rendszer futtató mobilba 3,2 hüvelykes kamerát építenek. A telefonban éppúgy megtalálható a Bluetooth-modul és a 3G-s adatkapcsolati lehetőség, mint a drágább készülékbe, ráadásul itt is lehet a készülék memóriáját bővíteni microSD-kártyákkal (ebből egy 2 GB-os példány az alapcsomag része).

A két újdonság a jövő év első negyedében jelenhet meg a Nokia kínálatában. A 6700 slide ajánlott nettó ára 160, a 7230-at pedig nettó 100 euróért forgalmazzák majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról