Szerző: Bodnár Ádám

2009. november 23. 10:49

Kipróbálható az Office ingyenes verziója

Az Office 2010 nyílt bétájának kiadása mellett a Microsoft megkezdte az ingyenes, de hirdetéseket megjelenítő változat zárt bétatesztelését is.

A kizárólag új PC-ken megjelenő Office Starter 2010 csak a Word és az Excel butított változatát tartalmazza, és a felhasználók a képernyő jobb alsó sarkában reklámokat kénytelen megtekinteni. Egyelőre nem tudni, milyen képességeket gyomlál ki a Microsoft a Wordből és az Excelből. Az Office 2010 Starter bétájának érdekessége, hogy telepítés nélkül, egy pendrive-ról is futtatható, akár egy korábbi Office-változat mellett is, azaz nem szükséges a régi verziótól megszabadulni vagy azt frissíteni.

Jelenleg az Office-ból időkorlátos demó létezik csak, amelyik 60 napig működőképes, ezt követően a felhasználónak meg kell vennie valamelyik teljes értékű csomagot. A Microsoft arra számít, hogy az ingyenes verzió megmutathatja a felhasználóknak, az Office valójában egy értékes szoftvercsomag, amiért érdemes fizetni és ha valaki kinövi a Startert, szívesen áldoz majd pénzt valamelyik fizetős változatért. Az Office Starter beépítve tartalmazza a bővítés lehetőségét, vagyis a felhasználó egy termékkulcs beírásával fejlesztheti a csomagot Home and Student vagy Home and Business változatra

A redmondiak emellett megkezdték a \"Click to Run\" technológia tesztelését is, amely egy alkalmazás-streamingen alapuló megoldás az Office vagy más programok terjesztésére. A Clik to Run lényege, hogy elsőként csak a futáshoz szükséges komponenseket tölti le a PC-re, lerövidítve a letöltési és indítási időt. Miközben az indításhoz szükséges komponensek letöltődtek és a felhasználó már dolgozik a szoftverrel, a további komponensek már a háttérben folyamatosan érkeznek a gépre. A Microsofttól kiszivárgott információk szerint az Office 2010 otthoni változatát ilyen konstrukcióban is el lehet majd érni.

Az Office 2010 Home and Business Click to Run változata a Wordöt, az Excelt, a PowerPintot, az Outlookot és a OneNote-ot tartalmazza és 2010. október 31-ig működőképes. Az Office 2010 végleges verzióját jövő tavaszra ígéri a Microsoft.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról