Szerző: Koi Tamás

2009. november 13. 15:58

Torrentről már letölthető az Office 2010 bétája

A tervek szerint a jövő héten elérhetővé válik az Office 2010 irodai programcsomag első publikus bétaváltozata, a türelmetlenek azonban már most is letölthetik a telepítőcsomagot a különböző fájlcserélő-szolgáltatásokról.

A torrenten elérhető Office 2010-verzió a Neowin.net beszámolója szerint a 14.0.4514.1009-es verziószámot viseli és a \"beta 2\" jelzéssel látták el a fejlesztők. A program telepítéséhez aktiválókulcs beírása szükséges, de a beszámolók szerint a telepítőszoftver elfogadja a korábban megjelent Office 2010 technikai előzetesének a kulcsát is.

Utóbbi változat idén júliusban látott napvilágot, és akárcsak a mostani kiadás, az is napokkal a megjelenés előtt felkerült a fájlcserélőkre. Az új irodai programcsomag különböző tesztváltozatai ezzel lényegében a Windows 7 próbaváltozataihoz és belső fejlesztői verzióihoz hasonlóan még a megjelenésük előtt kiszivárognak. A Microsoft új operációs rendszerének különböző stádiumban lévő tesztverzióiból például tucatnyi forgott közkézen a kód lezárásáig.

A Microsoft várhatóan a jövő heti, Los Angeles-i Professional Developers Conference alkalmával mutatja be a publikus bétát, ahogy azt tette tavaly a Windows 7-tel ugyanezen az eseményen. Emlékezetes, hogy a Windows 7 első bétáját elsőként az erre a konferenciára meghívottak kapták meg egy demólemezen - a programot azonnal fel is tették a fájlmegosztókra.

Az Office 2010-ből háromféle kereskedelmi változat készül majd, a Home and Studentben a Word, az Excel és a PowerPoint mellett a OneNote található, a Home and Businessben még az Outlook is, az Office Professionalben pedig mindezeken felül az Access és a Publisher. Mindezeken túl a Wordnek, az Excelnek és a PowerPointnak is lesz böngészőben futó verziója, amely Internet Explorert, Firefoxot és Safarit egyaránt támogat. Ezek a teljes telepített szoftverek képességeinek csak a legfontosabb részét vonultatják fel, a felhasználói felületük viszont azonos, így a felhasználók számára nem jelenthet gondot az átállás. Az Office Web Applicationsből ingyenes változat is lesz majd, reklámokkal megtámogatva.

Az Office 2010 a tervek szerint 2010 elején jelenik meg, pontos dátumot a Microsoft egyelőre nem közölt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról