Szerző: Koi Tamás

2009. november 12. 12:45

Hatalmas siker az új Call of Duty epizód

Világszerte hatalmas sikernek bizonyul a Call of Duty: Modern Warfare 2 című háborús akciójáték. A kedden megjelent szoftver minden eddigi eladási rekordot megdöntött, illetve várhatóan meg fog dönteni, a kiadó szerint csak az első nap egymillióval több fogyott belőle, mint az eddigi csúcstartó GTA IV-ből.

Az Activision kiadásában megjelenő, az online játékvilág által régóta várt shooter a brit játékkiadók egyesületétől származó előzetes felmérések szerint csak a szigetországban 1,23 millió példányban fogyott a megjelenése napján. A játék a nyitónapon 47 millió angol fontot termelt, húszmillióval többet, mint tavaly április végén GTA IV, amiből egyébként \"csupán\" 631 ezer darab kelt el a megjelenés napján.

A szervezet kalkulációi szerint az Xbox 360, Playstation 3 és PC-s platformon egyszerre megjelenő játékból Nagy-Britanniában egy hét leforgása alatt hárommillió példány fogy majd, ezzel 150 millió fontos bevételt termelve az Activisionnek. A kiadó időközben bejelentette, becslései szerint világszerte 4,7 millió példányt adtak el az első napon a játékból, a teljes forgalom pedig elérte a 310 millió dollárt - ez a példányszám 1,1 millióvall több, mint az eddigi csúcsot tartó GTA IV-é, igaz, a Take Two játéka csak Xbox 360 és Playstation 3 platformon jelent meg.

Az új Call of Duty epizód megjelenése nem csak a boltok, hanem az internetes torrentoldalak forgalmát is rekord mértékben növelte. Ahogy arról a HWSW tegnap beszámolt, a BIX átmenő forgalma a játék megjelenését követő időszakban az átlagosnak tekinthető 100-110 Gbps helyett jelenleg 124 Gbps felé ért - a játék késő délután került fel a hazai Bittorrent oldalakra, s azóta felhasználók ezrei töltik le és osztják vissza a többieknek a 11 gigabájtos csomagot.

A játékprogram a hazai boltokban az üzlettől és a platformtól függően 9900 és 12900 forint közti fogyasztói áron érhető el, de létezik belőle olyan változat is, amihez éjjellátó szemüveget csomagolnak - ez negyvenezer forintba kerül. A konzolgyártók közül a Microsoft külön kiadással készült a Modern Warfare 2 megjelenésétre: a 250 gigabájtos merevlemezzel ellátott Xbox 360 Elite konzol a játékkal együtt kilencvenezer forintba kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról