:

Szerző: Koi Tamás

2009. november 11. 15:27

Egy év múlva indulhat a Project Natal

Bennfentes források szerint jövő ilyenkor kerülhet kereskedelmi forgalomba a Microsoft Xbox 360 konzolgépeihez fejlesztett innovatív játékirányító, mely az emberi test mozgása alapján vezérli az alkalmazásokat.

A hírt az MCV magazin szellőztette meg angol játékfejlesztőktől származó információk alapján. A Microsoft ezekben a hetekben demózza a technológiában rejlő lehetőségeket a szigetország fejlesztőinek, az egyik ilyen zártkörű tárgyalásról szivárogtak ki a tervezett megjelenési időpontról és árról szóló információk.

A hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Project Natal kódnevű termék (melynek a kereskedelmi elnevezése egyelőre nem ismert) 2010 novemberében kerülhet a boltok polcaira, azaz a kontroller nélküli irányítási élményre még legalább egy évet várniuk kell a felhasználóknak. Az MCV úgy értesült, hogy a vezérlőrendszer elérhető áron, 50 angol fontnál (ez napi árfolyamon 15 ezer forint) kevesebbért kerülhet majd forgalomba, emellett elképzelhető, hogy a rendszer részét képező kamera önállóan ennél is olcsóbb lesz.

\"\"Project Natal élő demó az E3-on: irányítás kézzel-lábbal

A Project Natalt az idei E3 játékkíállítás alkalmával mutatták be először a nagyközönségnek: A Microsoft szándékai szerint a rendszer segítségével azok is bekapcsolódhatnak a videojátékokkal szórakozó generációk egyre népesebb táborába, akiktől teljesen idegen a kontroller használata. Az új interfész lényegében az emberi testet tekinti kontrollernek, ezzel a Wii által sikerre vitt mozgásérzékelős irányítást új szintre emelve.

A forradalminak kikiáltott technológia egy összetett, kamerából, mikrofonból és egy speciális jelfeldolgozó processzor egységéből álló irányítási rendszer, mely amellett, hogy felismeri a kezek, a lábak és a test mozdulatait, képes az arcokat is megkülönböztetni egymástól, illetve megérti a beszédet, valamint annak tónusa alapján felismeri a felhasználó hangulatát is. Az őszi Tokyo Game Show-n gyakorlatilag mindegyik nagyobb játékkiadó bejelentette, hogy fejleszt majd címeket a Microsoft újszerű vezérlőjéhez.

\"\"

Ezzel kapcsolatos hír, hogy a Microsoft ezen a héten kezdte el forgalmazni a tengerentúlon az Xbox 360 konzolokkal kompatibilis, 802.11b/g/n szabványokkal kompatibilis új WLAN-vezérlőjét. A játékgéphez az RJ45-ös porton keresztül csatlakoztatható kiegészítő száz dollárba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.