Szerző: Koi Tamás

2009. október 28. 10:59

Jönnek az LG új csokitelefonjai

Napokon belül megjelenik Magyarországon az LG két új exkluzív kivitelű telefonja, a BL40 és kisebb testvére, a BL20. A két készülék egyaránt az LG 2006-ben útjára indított Chocolate-szériájába illeszkedik, azaz dizájnjuk egyaránt elegáns.

A telefonok tegnap tartott sajtóbemutatóján az LG Electronics magyarországi GSM értékesítési vezetője elmondta, cég komoly reményeket fűz a két termékújdonsághoz, azok közül is elsősorban a BL40 lehet méltó utódja a Blakc Label sorozat első tagjának, melyből összesen nagyjából 21 millió darabot adtak el világszerte.

Az első ránézésre leginkább különös arányaival feltűnő BL40 egyedi jellegzetessége a 4 hüvelykes képátlójú, 21:9-es képarányú 345x800 pixeles felbontású, ennélfogva meglehetősen részletes képet adó érintőkijelző. A gyártó szerint a széles kijelző elsősorban mozizáshoz jöhet jól (a telefon lejátssza a DivX-videókat is, de csak megfelelő konverzió után), de weboldalak böngészéséhez is jól jöhet. A telefon böngészője - csakúgy mint a menü - egyébként meglehetősen fürge, támogatja az automatikus méretezést és a multitouch-zoomot.

\"\"

Az S-Class felhasználói felülettel ellátott telefon WLAN- és Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik, emellett aGPS-funkciót is építettek bele. Az 5 megapixeles fényképezővel készített képek és videók az 1,5 gigabájtos beépített memóriába, vagy a maximum 32 gigabájtos microSD-kártyára menthetők. A BL40 tömege mindössze 129 gramm, cserébe egy szokatlanul kis méretű és kapacitású, 1000 mAh-s akkumulátor táplálja az elektronikát, mellyel átlagos felhasználás mellett két napig üzemel.

\"\"

A BL40-nel egy időben piacra kerül a telefon kisebb testvére, a szétcsúsztatható BL20 is, mely kisebb, 2,4 hüvelykes, 240x320 pixeles kijelzővel rendelkezik, melyen szintén az S-Class UI jelenik meg. A telefon repertoárjából néhány olyan extra funkció hiányzik, amely csak a drágább modellek sajátja, így nincs sem WLAN-rádió, sem aGPS-modul a telefonban.

Az LG Chocolate BL40 és BL20 a következő hetekben kerül forgalomba Magyarországon. A két telefon ajánlott fogyasztói ára az LG márkaboltjában rendre 150 és 80 ezer forint lesz. A hazai szolgáltatók közül a T-Mobile forgalmazza majd a mobilokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról