Szerző: Bodnár Ádám

2009. október 28. 10:00

Továbbra is szenvedi a válságot az SAP

A várakozásoknál gyengébb eredményekkel zárta a harmadik negyedévet a legnagyobb német szoftvergyártó. Az SAP az egész éves kilátásait is megvágta, ügyfelei a recesszió miatt továbbra sem költenek.

A harmadik negyedévben 9 százalékkal 2,5 milliárd euróra csökkent az SAP forgalma, ahogy az új szoftverlicencek értékesítése közel harmadával zuhant, a szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatási árbevétel pedig 3 százalékkal esett, mivel a támogatásból származó forgalom növekedése nem tudta ellensúlyozni az új licenceladások meredek zuhanását A vállalat nyeresége ennek ellenére 435 millió euróra emelkedett, ami 12 százalékos növekedésnek felel meg. A profit a tavaly elkezdett költségtakarékossági program eredménye, amelynek eredményeképp a működési költségek éves szinten 11 százalékkal csökkentek.

\"A harmadik negyedévben a szoftverek és kapcsolódó szolgáltatások árbevétele elmaradt a várakozásainktól, mivel a fejlődő piacokon és Japánban különösen nehezek voltak a piaci körülmények\" - mondta az eredmények kapcsán Werner Brandt, az SAP pénzügyi vezére. \"Noha már látunk a stabilizációra utaló jeleket, a piaci viszonyok továbbra is nehezek.\" A szoftvervállalat éves kilátásait is csökkentette, idén másodszor. A legújabb előrejelzés szerint a tavalyi 8,62 milliárd euróról 6-8 százalékkal csökken idén a szoftverek és kapcsolódó szolgáltatások árbevétele. Júliusban a cég még csak 4-6 százalékos csökkenést várt.

Az SAP legnagyobb ellenfele az üzleti szoftverek piacán az Oracle. Az amerikai rivális az elmúlt években folyamatos akvizíciókkal terjeszkedett, amelynek köszönhetően még a recesszió idején is jól tartotta magát. Európában az Oracle üzleti alkalmazásokból származó forgalma 3 százalékkal bővült a legutóbbi negyedévben, míg Észak-Amerikában az Oracle-alkalmazások 8 százalékos bővülést produkáltak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.