Szerző: Dojcsák Dániel

2009. október 27. 12:06

Béna lett a Google Reader lokalizációja

A Google szolgáltatásai közül immáron az RSS-olvasó Reader is elérhető magyarul, Feedolvasó néven.

A Google Mapsszel ellentétben a fordítási munkálatokon kívül semmilyen hozzáadott értékkel nem bír a Google Reader magyarítása, egyszerűen a kezelőfelület nyelve átállítható magyarra is ma reggel óta. Jogos kritika, ami több blogon is megjelent, hogy a \"Feedolvasó\" kifejezés nagyon szerencsétlen megfogalmazás, az angol változatban sem stresszelték a felhasználókat azzal, hogy az RSS-szlenggel is meg kelljen ismerkedniük.

\"\"

A felületen egyébként több más fordítási hiba, pontatlanság, felületesség is található. A Google bizonyára nem kezelte kiemelt fontosságú projektként ezt a lokalizációt, feltételezhetően nagyon kevesen fognak ragaszkodni a magyar menükhöz és gombokhoz azok közül, akik webes RSS-olvasót használnak.

Főleg úgy, hogy a Readerbe a múlt héten bekerült Explore funkció nem elérhető magyar nyelven, így a megszokott módon, aki teljes értékű szolgáltatást szeretne, az a Google fiókját továbbra is amerikai angol nyelvre állítva használja. Ha valaki a Gmail-fiókjának beállításai miatt ma reggel a lokalizált felületen találta magát, az a beállítások, nyelvek menüpont alatt egy pillanat alatt visszatérhet az angol változathoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról