Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 18. 15:13

Mini a sportautóból: jön az Acer Ferrari netbookja

A monzai Formula 1-es futamra időzítették az Acer legújabb netbookjának, a Ferrari One-nak a bejelentését. A cég eddig kizárólag a prémium szegmensben kínálta ezt a termékvonalat, valószínűleg a netbook sem szakít ezzel a hagyománnyal, az átlagosnál elegánsabb és vélhetően drágább is lesz a Ferrari One.

Az Acer ezúttal is a Ferrari csapat másik szponzorával, az AMD-vel közösen dobja piacra a széria legkisebb mobil számítógépét: a gépbe egy kétmagos Athlon X2 Neo processzor kerül majd, mely visszafogott, 1,2 GHz-es órajelével (és 13 wattos fogyasztásával) nem éppen a sportautók világát idézi. A netbook más szempontból is különleges lesz: az ATI Radeon HD 3200-es grafikus vezérlő teljesítménye egy külső videokártyát csatlakoztatva jelentősen felturbózható (hasonló megoldással korábban a Fujitsu Siemens jelentkezett).

A Ferrari One a drágább netbookokhoz hasonlóan 11,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles kijelzővel rendelkezik majd, a rendszermemória 2 gigabájt, a merevlemez mérete pedig 160 gigabájt lesz. A különböző konfigurációkba a WLAN és Bluetooth-vezérlők mellé HSxPA-modem is kerül majd. Az alapkonfiguráció része lesz a memóriakártya-olvasó, a webkamera, a hatcellás akkumulátorral a gép tömege a gyártó szerint másfél kilogramm - akkumulátoros üzemidőről nem szól a fáma.

\"\"

A korábbi Ferrari modellekhez hasonlóan a Ferrari One is egyedi külsőt kap majd, jóllehet a prémium gépeknél megjelenő kevlár- vagy fémborításról itt szó sincs. A sportautókat idéző formájú burkolat részben kevlárt utánzó festéssel ellátott fekete (tenyértámasz), részben vörös színekben (kijelző fedlap) pompázik, a Ferrari logó mindkettőn ott lesz, plusz a tapipad gombjaiba is belevésik a gép nevét.

Az Acer Ferrari One gyártása most kezdődött, a netbook ezért reálisan októberben kerülhet piacra - ezt csak megerősíti, hogy minden modellre Windows 7 operációs rendszert telepítenek a gyárban. Úgy tudjuk, hogy a gép Magyarországon is forgalomba kerül, a fogyasztói árról azonban egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról