Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 8. 14:00

Idén hatodszor lesz Budapesten Hacktivity konferencia

A nagy érdeklődésre való tekintettel a korábbinál nagyobb helyszínen tartják az idei Hacktivityt, amely az informatikai biztonság legnagyobb független hazai konferenciája. A rendezvényen nem csak vállalati informatikai szakembereket várnak, a belépéshez pedig ajánlott a nyakkendőt otthon hagyni.

Szeptember 19-én és 20-án kerül sor az idei Hacktivity konferenciára, amelyet Trefort Kertben lévő Gólyavár Rendezvényközpontban tartanak. A Hacktivity a legrégebbi hazai független IT-biztonsági konferencia, ahová nem csak vállalatok informatikai szakértőit, hanem a téma iránt érdeklődő egyetemistákat, főiskolásokat is várnak, akik kötetlen stílusú, de mélyen szakmai, technikai előadásokon vehetnek részt.

A hazai előadókon túl idén két külföldi meghívott vendégelőadó is lesz a konferencián. A nyitóelőadást az az Alexander Kornbrust tartja aki az elmúlt hat évben több mint 200 biztonsági hibát talált különböző Oracle-termékekben és alapítója a Red Database Securitynek, amely Oracle biztonsági szolgáltatásokra specializálódott. A második nap egyik legérdekesebb programjának a francia Joffrey Czarny workshopja ígérkezik, melynek keretében minden résztevő a saját laptopján az előadóval együtt végezheti el egy hibásan konfigurált CITRIX rendszer feltörését.

A Hacktivityn az informatikai biztonságot nem csak technológiai, hanem jogi és szociológiai oldalról is boncolgatják az előadók. Az előadások mellett a látogatókat megmozgató rendezvények is lesznek az idei Hacktivityn: a \"Hack the Vendor\" verseny keretében a résztvevőknek lehetőségük lesz a McAfee két információbiztonsági termékét tesztelni, vagyis legális keretek között feltörni. A feladat egy olyan webalkalmazás feltörése, amit a McAfee behatolásvédelmi termékei (IPS) védenek. Idén is lesz Wargame játék, méghozzá 3 különböző nehézségű pályasorozattal. A feladatok az elmúlt évek biztonsági auditjai során tapasztalt hibákból állnak össze, a fődíj pedig egy Xbox 360 és egy Guitar Hero Metallica játék a hozzá tartozó gitárral.

A Hacktivityre regisztrálni a www.hacktivity.hu oldalon lehet. A diákjegy elővételben 3000 forint, a felnőtt jegy 6000 forint, a céges jegy pedig 10000 forint. Elővételre szeptember 15-ig van lehetőség, ezt követően belépő már csak a helyszínen vásárolható, a kedvezményes ár kétszereséért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról