Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 2. 09:17

Bemutatták a Canon EOS 7D-t

A Canon végre bemutatta legújabb középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőjét, az EOS 7D-t, illetve az új váz mellé azonnal három objektívvel is kedveskedett.

A Canon EOS 7D egy 18,1 megapixeles APS-C CMOS képérzékelővel rendelkezik, s akár másodpercenként 8 kép rögzítésére is képes. Emellett akár 1080p felbontású HD videók készítésére is alkalmas másodpercenként 24 képkocka rögzítésével, teljesen manuális beállítások mellett is. Az eredményt pedig a váz hátulján elhelyezett három hüvelyk átmérőjű LCD-n szemlélheti meg a felhasználó.

A gépet főként professzionális vagy haladó amatőr fotósoknak szánják, így az ára is ennek megfelelően alakul. Az elsőként még szeptemberben a tengerentúlon bemutatkozó váz induló ára 1699 dollár, azaz 325 ezer forint lesz az amerikai boltok polcain. A vázhoz a gyártó egy Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM zoom objektívet kínál majd induló csomagban, ezzel együtt a gép 1899 dollárba kerül majd.

\"\"

Az új EOS 7D egyik erőssége az új továbbfejlesztett 19-pontos autófókusz rendszer, illetve a szintén új számító Canon iFCL mérőrendszer, ami az intelligens fókuszállítás mellett a színhelyességre és a fényességre is odafigyel. Emellett az átnézeti kereső is fejlődésen ment keresztül.

Az EOS 50D felé, illetve az EOS 5D Mark II alá pozicionált fényképező amellett, hogy HD-felbontásban képes 30, 24 illetve 25 fps-sel videófelvételeket készíteni, kapott még egy beépített Canon Speedlite Transmitter vakuszinkont, amivel külső eszköz hozzáadása nélkül lehetséges külső vakut használni a fotózáshoz. Az elkészült képeket a Dual Digic 4 képfeldolgozó processzor veszi kezelésbe, melyet egy továbbfejlesztett elektronikai rendszerrel támogatott meg a japán gyártó.

Egy figyelemre méltó adat a gép ISO-tartománya, ami alapesetben 100 és 6400 között állítható, de akár 12.800-ig is kiterjeszthető szoftveresen. Az EOS 7D természetesen magnézium vázat kapott, így nagyon könnyű, de ugyanakkor ellenálló lett. Bizonyos határokon belül bírja a sarat, port és a nedvességet is. A kompatibilitását tekintve a gép természetesen használható minden korábbi EF és EF-S objektívvel, illetve a Canon EX Speedlite kiegészítőkkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról