Szerző: Bányai György

2009. augusztus 17. 14:40

A Samsung újabb \"leg\" fényképezőt jelentett be

A Samsung vadonatúj rejtett optikás kompaktja olyan 3,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melyen 1,2 millió képpont alkot képet. Az ST1000 nem csak e tekintetben egyedülálló, a fényképezőt Bluetooth 2.0 rádióval, vezeték nélküli hálózati csatolóval és GPS-vevővel is felszerelték.

A Samsung ST1000 felbontása 12,1 megapixel, rázkódásvédett optikája pedig ötszörös zoomnyi szabadságot ad a képek komponálásához. A zsebkompakt mindössze 19 milliméter vastag, ennek ellenére Bluetooth 2.0 rádió, nyílt, azonosítást nem igényló hálózatokhoz, valamint DLNA-eszközökhöz is csatlakozni képes vezeték nélküli hálózati csatoló és GPS-vevő is megtalálható benne. A fényképező a GPS-vevő segítségével a kijelzőn megjeleníti a város és a tájegység nevét, könnyebbé téve ezzel a rendszerezést. A Bluetooth 2.0 rádióval a mobiltelefonos összeköttetés valósítható meg, a WLAN-adapterrel pedig közösségi portálokhoz csatlakozhatunk, valamint képmegosztókra tölthetjük fel fotóinkat. A vezeték nélküli hálózati csatolóval emellett DLNA-készülékekhez is csatlakozhatunk.

\"\"

A képek feltöltés előtt az Intelli-Studio alkalmazás segítségével még a fényképezőgépen belül szerkeszthetők, melyhez - éppúgy mint a képek komponálásakor - az 1,2 millió képpontos kijelző igen nagy segítség. A felhasználói felület a kamera mozgatásával is vezérelhető, mert a kiegészítők között még egy mozgásérzékelő is van. A kijelző egyébként érintésérzékeny is, ujjunkkal a fókuszterületet is megadhatjuk az élességállításhoz, ha az eltér a gép által automatikusan mérttől.

Az ST1000 természetesen rendelkezik témaautomatikával, mely a motívumprogramok közül válogathat is, az arcfelismerő autofókusz pedig akár 20 arcot is megjegyezhet, ezek közül lejátszás közben is kiválaszthatja a keresett személyét. Az már nem is kérdés, hogy az arcokkal kapcsolatos lehetőségek közül nem hiányzik a pislogásdetektor és a mosolyidőzítés sem. Az ST1000 a mozgóképfelvételi képességek terén sem sereghajtó, a HD-klipeket 30 képkockás frissítés mellett 1280x720 képpontos felbontásban is elkészítheti. A kompaktba SD/SDHC-kártyákat csúsztathatunk, az áramellátást pedig lítiumion akkumulátorra bízták a mérnökök. A fényképező természetesen nem a belépőszintű kompaktok táborát erősíti majd, 400 dolláros áron szeptembertől kereshetjük a boltokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról