Szerző: HWSW

2009. augusztus 10. 13:32

Websense: spamszűrés egyszerűen, és most akciós áron

A Websense hosztolt szolgáltatásával fejlett védelmet állíthatunk fel levelezésünk számára, mégpedig gyorsan, egyszerűen, és költséghatékonyan.

A megoldatlan probléma

Az, hogy a levélforgalom túlnyomó része spam, közhely, ahogyan az is, hogy a felhasználók védelme érdekében szűrni kell a levélforgalmat. Hogy mindezt hogyan is kellene tenni, az már kevésbé nyilvánvaló, a sokféle megközelítésben viszont közös, hogy valójában kifinomult technikákat és hozzáértést is megkövetel. Mindehhez társul a vírusok, valamint sok esetben a levelek tartalmának szűrése is, melyek tovább fokozzák a terület komplexitását.

A levelezés problematikájának kezelése már egy kisebb szervezetnél is számottevő terhelést jelenthet az IT-infrastruktúrára nézve, hiszen a beömlő levelek áradata nagy mennyiségű adatforgalmat generál az internetkapcsolaton, a tűzfalon, végül a levelezőszerveren. A szűrő szoftverek kiválasztása, felkonfigurálása és a felhasználóknak megfelelő testreszabott menedzselése ráadásul a szakértelmet is próbára teszi, miközben szoftverlicenc-költségekkel is jár.

A nem megfelelő eszközök vagy beállítások alkalmazásának minden esetben a cég produktivitása látja kárát, a meg nem kapott valódi levelek ugyanúgy gátolják a hatékony és eredményes munkavégzést, mint az átengedett spamek, vírusok vagy más támadások áradata.

A megoldás

A területre szakosodott Websense éppen a tervezés, az eszközök kiválasztása, a megvalósítás és az üzemeltetés terheit veszi le a vállunkról. A bonyolult feladatokkal és procedúrákkal szemben az MX rekord egyszerű megváltoztatásával meg lehet oldani, hogy a Websense rendszere megszűrje leveleinket, és már csak a szűrt forgalmat kapjuk meg, miközben kisebb a terhelés a levelezőrendszerünkön is, amivel később pénzt takaríthatunk meg a hardverbeszerzéseken is, főként a felhasználószám növekedésekor. Ezen 5 perces beállítás után a rendszerrel gyakorlatilag nem kell foglalkozni, hiszen erre van a Websense többszáz fős szakértői csapata.

A Websense hosztolt spamszűrő szolgáltatásán havonta 3-4 milliárd levél folyik át 1 millió felhasználó számára, ami kimagasló, 99 százalék feletti pontosságot tesz lehetővé a levélszemét felismerésében. A Websense vírusszűrést is kínál, 100 százalékos garantált aránnyal az ismert kórokozókra, miközben június során például 49 zero-day támadásból 217 ezer levelet állított meg, melyekre nem volt még vírusvédelem. Ezt az e-mailezési mintázat megváltozásának felismerésével éri el, mint például új IP-címek felől érkező váratlan mennyiségű levelek, furcsa kódolású csatolmányok, nagyszámú gyanús kódot tartalmazó futtatható csatolmány, valamint nem létező címekre történő próbálkozások.

A Websense ráadásul nemcsak a magasabb pontossággal és a támadások elleni védelemmel igyekszik az üzlet működésének folytonosságát segíteni. A szolgáltatás garantált ötkilences (99,999 százalékos) rendelkezésre állással bír, ami tipikusan jóval magasabb, mint a saját szerverek online ideje, hiszen évente összesen legfeljebb öt percnyi leállást engedélyez. Ráadásul ha a saját szerver valamiért elérhetetlen, a Websense addig is tárolja a beérkező e-maileket.

A hosztolt spamszűrés további előnye, hogy a Websense és saját szervereink közt titkosítottan, SSL-csatornán folyik a kommunikáció. Mivel a Websense-nek Európában 5 központja van  a teljes magyarországi internetszakaszon titkosítottan folyik a kommunikáció, ami fokozott biztonságot jelent a hazai lehallgatások ellen, vagyis fokozottabb védelmet kapnak az üzleti titkok a hazai versenytársakkal szemben.

Mi a helyzet a teljesítménnyel? A Websense garantálja, hogy a valós levelek 99 százalékát 60 másodpercen belül továbbítja mindkét irányban, tipikusan pedig 3-4 másodpercről beszélhetünk. Nem vesztünk kontrollt sem, a Websense a szűrt leveleket –igény szerint-  archiválja, melyeket aztán a felhasználók önmaguk kezelhetnek. A logokat is bármikor le lehet kérni, visszakövetve akár egy konkrét e-mail történetét is. Lehetőség van Active Directory vagy LDAP integrációra a felhasználói listák szinkronizálása érdekében, ami a szűrés hatékonyságát is segíti, és megkönnyíti a beállítások felhasználónkénti finomhangolását is.

Alacsony ár

Mindezt mennyiért? Felhasználónként, pontosabban email címenként évi néhány ezer forintba kerül mindössze a nyugalmunk. A spamszűrés fiókonként évente nettó 3099 forintért érhető el , míg vírusvédelemmel kombinálva is mindössze 4099 forintért vehetjük igénybe a szolgáltatást. Ha ezen felül tartalomszűrésre is igényt tartunk, úgy még mindig csak 5099 forint az éves díj.

A Websense emellett menedzselt szolgáltatásként kínálja az URL- és webtartalom-szűrést, megakadályozva a web-alapú támadásokat, mint amilyen a phishing és az XSS támadás, valamint az esetleg munkahelyre nem illő oldalak látogatását is, nagymértékben megnövelve ezzel a kártékony kódok elleni védelmet, menedzselve a sávszélesség-felhasználást és javítva a prodiktivitást.

A Websense kéthetes ingyenes, kötelezettség nélküli kipróbálási lehetőséget is biztosít hosztolt levelezésbiztonsági szolgáltatásának kipróbálására. További információ a biztributor oldalán található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.