Szerző: Dojcsák Dániel

2009. július 1. 15:07

Előfizethető az otthoni 120 megabites internet

Kereskedelmi forgalomba került a UPC 120 megabites internetelőfizetése, ami jelenleg a lakossági kategóriában a legnagyobb sávszélességet kínáló kapcsolat hazánkban. A Fiber Power csomagok 36 városban is elérhetőek.

A UPC-nél mától rendelhetők a 60 vagy 120 megabites maximális letöltési sebességet nyújtó Fiber Power csomagok. Budapest mellett Pécs, Budaörs, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Szolnok, Nyíregyháza és Veszprém lefedettsége valósult meg, illetve további 27 kistelepülésen (olyan falvakban, mint Isztimér vagy Guttamási, Nagykozár vagy Hajmáskér) is elérhető a nagy sávszélességű kábeles kapcsolat. A telepíthetőséget a hivatalos weboldalon található címkeresővel lehet megállapítani, de a UPC ígéretei szerint év végéig több mint egymillió háztartás számára lesz lehetőség az előfizetésre.

Tovább a HWSW múlt hónapban megjelent részletes Fiber Power 120 bemutatójához

Az új csomagok közül a nagyobbik Fiber Power 120 havi bruttó 16 ezer forintért kínál 120 Mbps letöltési és 10 Mbps feltöltési sebességet, míg a kisebbik, Fiber Power 60 csomagnál letöltési irányban 60 Mbps, feltöltési irányban pedig 6 Mbps a sávszélesség -- havi 14 ezer forint fejében. Az előbbi esetben az ehhez tartozó garantált sebesség 30/4, míg az utóbbinál 20/3 megabit másodpercenként. A HWSW által végzett korábbi tesztek alapján a normál letöltések és sávszélesség igényes alkalmazások esetében az ígért 120 megabit eléréséhez megfelelő hálózati eszközökre, adott esetben az operációs rendszer frissítésére, illetve elég gyors szerverekre, illetve speciális TCP-beállításokra van szükség.

A peer-to-peer alapú letöltések esetében a szolgáltató itt is él a priorizálás eszközével, s ennek kikerülése nélkül ez a kapcsolat sem generál jellemzően gyorsabb le- és feltöltést, mint bármelyik Chello csomag. Illetve az Általános Szerződési Feltételekben, habár növelt értékkel, de továbbra is szerepel, hogy aki három egymást követő hónapban átlagosan 300 gigabájt feletti adatforgalmat generál, annak a szolgáltató korlátozhatja a sávszélességét. Ezt az adatmennyiséget a 120-as csomaggal akár kevesebb mint 6 óra alatt el lehet érni letöltésben, illetve kevesebb mint három nap alatt feltöltésben is. A csomag tehát ipari mennyiségű adat forgalmazására nem ajánlott, s a warez-letöltők is csak plusz láncszem beiktatásával tudják igazán élvezni előnyeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.