Szerző: Koi Tamás

2009. június 15. 15:12

Augusztustól kapható itthon az első Fujitsu márkájú netbook

Két hónapon belül Magyarországon is kapható lesz az egyik legolcsóbb netbook, a Fujitsu Siemens AMILO minijének utódja, a Fujitsu M2010 -- jelentette be a március végén megszűnt Fujitsu Siemens jogutódja, a Fujitsu Technology Solutions hazai leányvállalata.

A Fujitsu netbookja minden tekintetben felnő kategóriatársaihoz, így a korábbi modellhez képest nagyobb kijelzőt és nagyobb merevlemezt integrálnak a kis gépbe, melynek tömege a gyártó állítása szerint így is megáll 1,2 kilogrammnál. A 10,1 hüvelykes képátlójú, LED-háttérvilágítású kijelzővel felszerelt Fujitsu M2010-ba még egymagos Atom processzor kerül, az N280-as típus 1,66 GHz-en ketyeg, 667 MHz-en üzemelő rendszersín mellett -- ugyanez a processzor dolgozik számos új netbookban.

A Magyarországra kerülő egyetlen konfiguráció 1 gigabájt memóriát és 160 gigabájtos merevlemezt tartalmaz majd, emellett Bluetooth- és WLAN-vezérlő is lesz a gépben, HSDPA-modem viszont nem -- mint azt a gyártó hazai képviselőjének illetékesétől megtudtuk, 3G-s modullal sehol nem szereli ezt a gépet a Fujitsu. Az M2010 három színben kerül forgalomba (metálpiros, zongoralakk fekete és gyöngyház fehér) augusztustól, a gép ajánlott fogyasztói ára 119 ezer forint lesz.

\"\"

A Fujitsu M2010 közvetlen elődje, a Fujitsu Siemens AMILO mini a netbook-bummot alaposan lekésve, csak tavaly decemberben került piacra Magyarországon, az alacsony árfekvésű gépeivel többször is az áruházi katalógusok és óriásplakátok címlapján szereplő hazai forgalmazó azonban hamar lenyomta a gép árát, így az év elejétől jelentősen megugrottak az eladások.

Novotny Dénes, a Fujitsu mobil kliens termékmenedzsere a HWSW-nek elmondta, hogy a kis gépből az első negyedévben csaknem négyezer darab talált gazdára, mostanra pedig teljesen elapadtak a raktárkészletek, igaz, a Fujitsu M2010 megjelenéséig várhatóan érkezik még szállítmány az országba az elődmodellből.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról