:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 15. 12:35

Új levelezésbiztonsági termékek a nevet váltó Message Partnerstől

MailSpect néven folytatja tevékenységét a Message Partners, amelynek megoldásai Magyarországon az IndaMailnél és a Citromailnél több mint 2 millió postafiók spamszűréséről gondoskodnak. A vállalat a névváltással együtt új termékeket is bemutatott, amelyek az eddigi levelezésbiztonsági megoldásokat egészítik ki.

Az MPP Compliance and Quarantine egy Linux alatt futó spamszűrő, karantén és e-mail szabályozó megoldás, míg az MPP Archive egy e-mail archiváló szoftver. A Compliance and Quarantine a spamek szűrése, a levelek archiválása és a jognyilatkozatok hozzáfűzése mellett számos beállítási lehetőséget is biztosít a levelezéssel kapcsolatos szabályokkal kapcsolatban, akár felhasználó, felhasználó csoport, vagy domain, illetve IP-cím alapján is kialakíthatók az e-mail rendszabályok. Ráadásul most mát virtuális készülékként (\"appliance\") is kínálja a gyártó a terméket, így használatához nem szükséges önálló szerver, csak egy VMware gazdagép.

Minden szervezetnél folyamatosan gyarapodik a céges és a magánlevelek száma, amelyeket nem csupán érdemes, de vállalati levél esetén öt évig kötelező is tárolni. A növekvő levélforgalom önmagában azonban nem szükségszerűen jár együtt a levelezőszerver bővítésével, cseréjével, archiválás esetén a szükséges tárhelykapacitás lényegesen lecsökken, ráadásul a postafiók méretét sem kell növelni, és megőrizhető a levelezőszolgáltatás gyorsasága is -- állítja a cég.

Az MPP Archive lehetővé teszi a levelek menedzselését azok teljes életciklusa alatt. A szoftver archiválja, indexeli és tömöríti az e-mail forgalmat a Exchange-ből, illetve az Exchange-et helyettesítő megoldásokból, mint például a Zimbra, a Zarafa, a Scalix, vagy az Open-Xchange. A szoftver deduplikálja a leveleket, törli egyazon csatolmány többször is lementett duplikációit, tartalom alapján keresési mintákat állít fel, illetve kitisztítja a régi dátumú e-maileket. Az MPP Archive nem csupán a szerverek, hanem IMAP-fiókkal rendelkező webes levelezők (például a Gmail) tartalmát is képes eltárolni, így lehetővé válik, hogy valamennyi levélfiók tartalmában egyszerre kereshessünk, ráadásul ehhez be sem kell lépni a levelezőbe.

\"Magyarországon az e-mailekre ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak mint bármelyik üzleti iratra. A vállalatoknak a levelezésüket 5 évre visszamenőleg meg kell őrizniük például egy jövőbeni adóellenőrzéshez, legyen szó akár elektronikus, akár írott vagy nyomtatott levelekről. A bíróság pedig kellő megalapozottság esetén az e-mailt is elfogadja bizonyítékként.\" -- mondta a HWSW-nek Bódis Ákos, a MailSpect termékeit itthon forgalmazó Yellow Cube ügyvezetője. \" E-mailek Magyarországon már több ügyben, például kartellezési perekben is perdöntőnek bizonyultak.\"

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.