Szerző: Bodnár Ádám

2009. június 9. 16:01

Irodai rackszekrények az APC-től

A kis- és középvállalatok egyre több szervert használnak, ám gyakran nem rendelkeznek számukra elkülönített helyiséggel, szerverteremről pedig a legtöbben csak álmodnak. Nekik ajánlja NetShelter CX Office rackszekrényeit az APC.

A NetShelter CX Office termékek legfontosabb jellemzője, hogy irodai térben való használatra fejlesztette ki őket az APC, ennek érdekében nem csak a külsejük igazodik az irodai bútorokhoz, hanem hangszigeteléssel és integrált hűtéssel is rendelkeznek, a telepítésükhöz nem szükséges légkondicionált szerverterem, akármilyen szobában működhetnek -- mondta el a HWSW-nek Szarka Attila, a vállalat vezető rendszermérnöke.

A kínálatban 18U, 24U és 38U magas szekrények szerepelnek, az integrált hűtésük teljesítményfelvétele 19 és 57 watt között alakul. Minden szekrény tartalmaz egy teljesítményelosztó egységet 15 csatlakozóval, valamint kábelvezetőket. A hangszigetelés az APC szerint annyira hatékony, hogy a rackber szerelt szerverek, tárolók és hálózati eszközök akár az irodai térben is használhatók, a zaja nem zavarja majd a munkát. Az APC 18,5 decibeles zajcsillapításról beszél, persze ez csak akkor érvényes, ha a szekrényajtók zárva vannak.

Az irodába szánt rackszekrényekben természetesen nem javasolt nagy teljesítménysűrűségű eszközöket elhelyezni, blade-ek használatát kimondottan tiltja is az APC de arra megfelelnek, hogy egy kis- és középvállalat néhány szerverét befogadják. A legnagyobb, 38U magas szekrény is legfeljebb 3,6 kW hőterhelést visel el, a legkisebb, 18U változat pedig mindössze 1,2 kilowattot. A NetShelter CX család tagjai az EIA szabványnak megfelelő 800 milliméteres mélységű helyet biztosítják a szerverek és más berendezések számára és igény esetén bővíthetők az APC szünetmentes tápegységeivel  vagy akár NetBotz felügyeleti eszközeivel is.

Magyarországon 1-2 hónap múlva jelennek meg a kínálatban a NetShelter CX szekrények, egyelőre ismeretlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról