Szerző: Koi Tamás

2009. június 4. 12:55

Magyarul is elérhetők az ESET újgenerációs védelmi szoftverei

Mostantól magyarul is elérhetők az ESET népszerű védelmi szoftvereinek legújabb, 4-es verziói. Az új változatok mind az otthoni, mind a vállalati felhasználók számára hoznak lényeges vagy éppen érdekes újdonságokat.

Az ESET szerint a vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32, és a személyi tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó Smart Security még gyorsabb és még hatékonyabb lett, de továbbra is takarékosan bánik az erőforrásokkal. Az ESET biztonsági szoftverek új szolgáltatásaihoz, funkcióihoz sorolható a \"játékos üzemmód\", melynek bekapcsolásakor egy teljes képernyőt elfoglaló alkalmazás futása esetén egyáltalán nem jelennek meg figyelmeztetések. Az említésre méltó újdonságok közé tartozik a SysRescue integrációja révén a helyreállító CD vagy pendrive létrehozása is, amelyekről akkor is \"tisztán\" indítható a PC, ha a merevlemezen található operációs rendszer fertőzés áldozatává vált.

A NOD32 és az Smart Security 4.0 a fentiek mellett direkt támogatást nyújt néhány új népszerű levelezőszolgáltatáshoz vagy klienshez (Windows Live Mail, Mozilla Thunderbird), javult a Vista User Account Control-kompatibilitás, illetve a programok immár a 2 gigabájtnál nagyobb állományokat is problémamentesen vizsgálják át. Az új verziókban változott a külső adattárolók (tipikusan USB-s merevlemezek vagy pendrive-ok) kezelése: a hozzáférés eszközszinten is blokkolható, de akár az egyes USB-kapuk is letilthatók velük. Ezeknél az adattárolóknál a program alapbeállításaitól függetlenül egyedi heurisztikus keresési beállítások is megadhatók

A vállalati felhasználók számára jó hír, hogy az új termékekbe bekerült az eddig különálló ESET SysInspector rendszerfelügyeleti alkalmazás, mely lehetővé teszi az aktuálisan futó folyamatok és a rendszerösszetevők elemzését. A noteszgép-felhasználók számára hasznos funkció, hogy az ESET új programjai már érzékelik hogy a PC akkumulátorról vagy hálózatról kapja-e a táplálást és ennek megfelelően időzítik az ütemezett feladatok végrehajtását, ami jó hatással lehet a notebookok akkus üzemidejére.

Az ESET új biztonsági szoftvereinek magyar nyelvre lokalizált verziói elérhetők a cég letöltési oldalán. A 3.x változatra érvényes licenccel rendelkező felhasználók -- akárcsak az angol változatnál -- ingyen frissíthetnek a 4.0 verzióra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról