Szerző: Dojcsák Dániel

2009. június 3. 16:38

Megjöttek az új, 2009-es iGO térképek

A Nav N Go elérhetővé tette online térképfrissítő portálján az iGo navigációs szoftverhez készült legújabb, 2009-es első negyedévi térképeit. A frissítés nem csak magyarországi, de minden egyéb európai, észak- és dél-amerikai térképet is érint.

Az egyországos térképverziók illetve a komplett régiókra vonatkozó csomagok a Naviextras Toolbox szoftver segítségével tölthetőek le a kompatibilis készülékekre, immár közel 40 gyártó 100-nál több különböző készülékéhez, beleértve az okostelefonokhoz és PDA-khoz készült SD-kártya verziót is.

Az ingyenes frissítésre nem jogosultak kénytelenek megvásárolni az új térképeket, melyekhez viszont egyéves ingyenes frissítési lehetőség jár. Ezáltal a kiválasztott térképek és hasznos helyek (POI-k) mostani frissítését követően a felhasználók az elkövetkező 12 hónapban újabb térképfrissítésekre számíthatnak újabb költségek nélkül.

Előfizetéses rendszerben elérhető az útbiztonsági kamerák, vagyis traffipaxok új, bővített adatbázisára is, amiben Kelet-Európa mellett, a németországi, osztrák, benelux és egyesült államokbeli adatok is helyet kaptak. Továbbá 6 országgal bővült a Kelet-Európa térképcsomag is, s az eddigieken felül Ciprus, Csehország, Szlovénia, Észtország, Lettország és Litvánia térképeivel egészül ki az összeállítás.

A Nav N Go frissítései 2009 decembere óta kizárólag a naviextras.com weboldalon keresztül érhetőek el. A kezdeti szerény számú támogatott készülék után mostanra számos partnercéggel született megegyezés, így több mint 100 modell frissíthető innen. A cég tervei szerint ez a szám a közeljövőben továbbra is ugrásszerűen nőhet, a hivatalos közlemény szerint havonta akár 50 új darabbal. A támogatott modellek számának növekedése mellett a portál egyre több lokalizációban is elérhető, jelenleg 9 nyelven, többek közt törökül és lengyelül is.

Szintén csak terv, de a későbbiekben Simon Attila, a Nav N Go online-termékmenedzsere szerint további extra szolgáltatások is várhatóak, mint például újabb 3D modellek, TMC szolgáltatás, ingyenes POI adatbázisok, vagy a korábban már beharangozott, folyamatosan frissülő üzemanyag-ár adatbázis.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról