Szerző: Bányai György

2009. május 29. 16:39

A Dell vékony, optikai meghajtó nélküli noteszt jelentett be

A Dell ma reggel indította útnak Studio 14z noteszét, mely a sorozatban elsőként mellőzi az optikai meghajtót. A vékony noteszgép 14 hüvelykes LED-kijelzőt, GeForce 9400M videochipet és Core 2 Duo processzort tartalmaz.

A Studio 14z az elsé noteszgép a Dell Studio sorozatában, melynek nem része optikai meghajtó. A gép 14 hüvelykes, LED-háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik, mely 1366x768 képpont felbontású, ennek meghajtásáról NVIDIA GeForce 9400M videochip gondoskodik, mely problémamentes HD-videolejátszást  és 3D-játékok futtatásának lehetőségét ígéri.

A notesz a 8 cellás kiegészítő akkumulátorral közel 7 órán keresztül is üzemelhet, a gyártó arról nem tett említést, hogy a géphez mellékelt alap akku használatakor ez az időtartam miképp alakul. A gép különböző változatai Core 2 Duo processzorokat alkalmaznak, ezek legerősebbike 2,66 gigahertzen jár. A processzor mellé 5 gigabájtnyi memória telepíthető, a háttértár maximuma pedig 500 gigabájt. A perifériákat 3 darab USB 2.0 port várja, ezek egyike eSATA-port is egyben, mellé egy FireWire-kapu szegődik. A bővítőkártyákat ExpressCard 34-es kártyahely várja.

A vékonyabb noteszgépek közé sorolható, 336x229x30,9 milliméteres, 1,95 kilogrammos DELL Studio 14z HDMI-kapuval, valamint 1,3 megapixeles webkamerával is rendelkezik, rendelni belőle már két hét múlva lehet. A legolcsóbb változatban 2 gigahertzes Core 2 Duo processzor, 3 gigabájt memória, 250 gigabájtos merevlemez és hatcellás akkumulátor található, érte 649 dollárt kell majd fizetni. A kiegészítők között 3G-modul is fellelhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról