Szerző: Bizó Dániel

2009. május 27. 15:48

Párhuzamosított Windows-alkalmazások fejlesztését segíti az Intel

Kiadta a párhuzamosított kódok előállítását segíteni hivatott fejlesztői eszközét az Intel. Az Intel Parellel Studio a Windows-programozókra koncentrál, hogy javítsa a többszálú processzorok kiaknázását, ami különösen a Hyper-threading visszatérésével vált fontossá.

A Parallel Studio (IPS) az Intel szerint segíthet a Visual Studiót használó C/C++ fejlesztőknek, hogy belépjenek a párhuzamosított kódok világába. A csomag három nagyobb eszközből tevődik össze, a Parallel Composerből, az Inspectorból és a kód viselkedését elemző Amplifierből. A vállalat ezenkívül kiadta az Advisor Lite kiegészítőjét is az IPS csomaghoz, mely a forráskód elemzésével javalsatokat tesz, hol járna a legnagyobb nyereséggel a végrehajtás párhuzamosítása.

Az IPS a párhuzamosított kódok tervezésében, megírásában, optimalizálásában és debuggolásában hivatott közreműködni, amihez compiler és többszálúsított függvénytárakat is biztosít. Az Intel állítja, a bétatesztben részt vettek háromnegyede javasolja annak használatát, közel ennyien gyorsulást tapasztaltak az IPS compilerének használatát követően, és 90 százalékuk szerint megbízható, magas minőségű binárist állít elő. Az IPS csomag és az egyes összetevők árából az Intel jelentős kedvezményt kap akadémiai felhasználáskor. További információ az Intel weboldalán található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról