Szerző: Koi Tamás

2009. május 14. 15:48

Masszív veszteség a BT-nél

Jelentős veszteségről, ezzel együtt a nyugdíjalap deficitjéről, valamint csökkenő mértékű osztalékról számolt be csütörtökön Nagy-Britannia legnagyobb telekommunikációs multija, a BT Group. A cég a veszteséges üzleti év után az átalakításokban, ezzel együtt elsősorban a további elbocsátásokban látja a kiutat.

A BT Group rekord mértékű, nettó 977 millió angol fontos veszteséggel zárta a március 31-én véget érő negyedik üzleti negyedévet, a jelentős veszteség különösen a tavalyi év 426 millió fontos nyereségéhez viszonyítva szíven ütő a vállalat számára. A csaknem egymilliárd fontra rúgó veszteség a BT nagyvállalatok és kormányzatok számára kommunikációs megoldásokat nyújtó Global Services divíziójához köthető, valamint az átszervezésekből származó költségeknek köszönhető.A cég a következő két hónapban további 420 millió fontot költ átalakításokra.

A cég üzleti jelentéséből kiderül, hogy csak a Global Services részleg 1,5 milliárd fontnyi adózás előtti veszteséget termelt az utolsó pénzügyi negyedévben, ez pedig összességében jelentős mínuszba fordította a négy üzletágból álló multicég negyedéves eredményét. \"Négy üzletágunkból három remekül teljesített az erősödő konkurenciaharc és a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére. Ezt az eredményt azonban beárnyékolja a Global Services részleg elfogadhatatlan teljesítménye\" -- mondta el a pénzügyi eredményeket értékelve Ian Livingstone, a vállalat első embere.

A BT Group ezzel együtt közölte, hogy a nyugdíjalap-deficit 2,8 milliárd fontra nőtt az időszak végére, a nyugdíjalap-hozzájárulást ezért az elkövetkezendő három évben 525 millió fonttal növeli a cég. A telekommunikációs multi az átstruktúrálás során 15 ezer munkavállalójától vált meg tavaly, a vállalatcsoporttól az idei pénzügyi évben várhatóan ugyanennyi dolgozót küldenek majd el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról