Szerző: Bodnár Ádám

2009. május 11. 09:09

Próbaképp frissíti a Windows 7 RC-t a Microsoft

A héten összesen tíz kisebb-nagyobb javítást ad ki a Windows 7 RC-hez a Microsoft, hogy tesztelje az operációs rendszerbe épített frissítőszolgáltatást. Az operációs rendszerben található állományokat saját magukkal írja felül a teszt során a Microsoft.

A redmondi cég februárban hasonlóképp tesztelte a Windows 7 béta frissítőszolgáltatását is. Akkor azonban csak olyan \"javítások\" érkeztek, amelyekről a felhasználók maguk dönthették el, telepítik őket vagy sem, most több olyan frissítés is várható, amelyek automatikusan települnek. A Microsoft emellett tesztel egy új értesítési mechanizmust is, amely kézzel telepítendő frissítések érkezésére hívja fel a felhasználók figyelmét.A tesztfrissítéseket el is lehet utasítatni, ehhez az operációs rendszerben ki kell kapcsolni a javítások automatikus telelepítését.

A Microsoft az elmúlt héten valódi frissítést is kiadott a Windows 7 RC-hez, csütörtökön egy olyan, jelentős hibát javított ki a szoftvercég, amely átsiklott a kiadás előtti ellenőrzésen. A probléma az alkalmazások telepítésével kapcsolatos, amennyiben javítatlanul marad, a Windows 7-re kerülő szoftverek működésével gondok adódhatnak. Az automatikus frissítőszolgáltatáson keresztül ez a javítás valószínűleg a Windows 7 RC összes felhasználóját elérte már -- az angol nyelvű 32 bites változat érintett kizárólag.

A Windows 7 megjelenésre szánt változatát május 5-én tette a nagyközönség számára elérhetővé a Microsoft.A program két változatban tölthető le, 32 és 64 bites processzorral szerelt gépekhez értelemszerűen más-más csomag szükséges. A minimális hardverkövetelmény 1 GHz-es processzor, 1 gigabájt rendszermemória, DirectX 9 gyorsító és 16 gigabájt szabad terület a merevlemezen. Windows Vistáról újratelepítés nélkül, \"helyben\" lehet frissíteni a Windows 7 RC-re, bármilyen más operációs rendszerről azonban a teljesen új installálást javasolja a Microsoft, természetesen az adatok elmentése után.

a feltelepített szoftver egészen jövő nyárig (2010. június 1.) használható marad, bár 2010. márciusától kezdve kétóránként leállással figyelmezteti a tulajdonost, hogy ideje a végleges változatra frissíteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról