Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Albatron GeForce 6800 Ultra és GT videokártyák tesztje

Miklós Tamás, 2004. augusztus 24. 09:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

5. oldal: ChameleonMark, Codecreatures, VillageMark

hirdetés

Szintetikus tesztjeinket a DirectX 8 funkciókat használó ChameleonMarkkal folytattuk. Hiába az NVIDIA fejlesztése ez a tesztprogram, az X800 XT ezúttal jelentősen elhúz a mezőnytől, és az X800 Pro is megveri a 6800 GT-t.

A nagy poligonszámú helyszíneket felvonultató CodeCreatures Benchmarkban kikapcsolt szűrőkkel fej-fej mellett végzett párban a GeForce 6800 Ultra és a X800 XT, valamint a GeForce 6800 GT és az X800 Pro is. Ez utóbbi páros együttmarad a négyszeres élsimítás és nyolcszoros anizotrópikus szűrés bekapcsolásával is, de az X800 XT 11 százalékkal elhúz a 6800 Ultrától.

A PowerVR által fejlesztett VillageMark teszt nagy előnye, hogy közvetlenül összehasonlítható vele a tesztelt videokártya Direct3D és OpenGL alatt mutatott teljesítménye. A grafikon ezúttal kicsit zavarosra sikeredett, egyértelmű fölénynek csak az X800 XT OpenGL teljesítményét tekinthetjük, a többi esetben a különbségek nem számottevőek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!