Szerző: Koi Tamás

2009. április 30. 15:42

Megjelent a Windows 7 kiadásra jelölt változata

Ma végső fázisához ért a Microsoft új kliens operációs rendszerének, a Windows 7-nek a tesztelési fázisa. A szoftvercég az MSDN, és TechNet előfizetők számára ma tette ugyanis közzé a program kiadásra jelölt (RC) változatát -- ez a változat gyakorlatilag a végleges kódot tartalmazza, több fejlesztés már nem kerül bele, legfeljebb apró javítások. A nagyközönség számára május 5-én, azaz jövő kedden válik elérhetővé a Windows 7 RC, melynek megjelenésekor a második bétaváltozat nyilvánosságra kerülésekor tapasztaltakhoz hasonló rohamra számítanak -- ezúttal már felkészülten -- a Microsoftnál.

A vállalat régi szokása, hogy az újabb szoftverekbe vagy javítócsomagokba -- legyen az akár tesztre kiadott verzió -- először közeli partnerei, ügyfelei számára ad betekintést. Ilyenkor nem ritka, hogy a kiváltságosak néhány nappal, akár héttel a megjelenés előtt hozzájutnak a szoftverhez. Hasonló forgatókönyv zajlott le a Windows 7 bétájának megjelenésekor, január elején, amikor az MSDN és TechNet-előfizetők két nappal a publikus megjelenés előtt hozzájuthattak a tesztkiadáshoz. Emlékezetes, hogy a Windows 7 bétája iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a január 9-i megjelenés napján a lekérések szinte azonnal két vállra fektették a Microsoft szervereit.

Korábbi, hivatalosan meg nem erősített információk alapján valószínűsíthető, hogy a szoftvercég ezúttal több időt ad az érdeklődőknek a tesztváltozat letöltésére, mint a bétánál. Míg a béta január 10-től február 10-ig, azaz mindössze egy hónapig volt elérhető, addig a Windows 7 RC-t június végéig lehet majd letölteni a Microsoft weboldaláról, ráadásul a vállalat már a bétánál letett a kiadható licenckulcsok mennyiségi korlátozásáról, amit a kiadásra jelölt változatnál sem erőltet. A Windows 7 RC várhatóan öt nyelven, 32 és 64 bites változatokban jelenik meg, a tesztváltozatot pedig 2010. nyaráig lehet majd használni.

A Windows Vista ráncfelvarrt, továbbfejlesztett változatának tekinthető Windows 7 fejlesztése a korábbi terveknél jobban halad. A Microsoft ugyan továbbra sem közölte hivatalosan, mikor kerül piacra a Windows 7, de a HWSW értesülései szerint már idén ősszel bemutatkozhat, így 3 év helyett 2,5 évvel a Vista után piacon lehet az új operációs rendszer.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.