Szerző: Dojcsák Dániel

2009. április 17. 15:30

Bérszámfejtők álma lehet az iPhone-ra írt Bérkalkulátor

Munkaadók és munkakeresők kedvenc iPhone alkalmazása lehet a magyar Kulcs-Szoft által fejlesztett szoftver, mely március 2-a óta érhető el az Apple Store-on keresztül. A Bérkalkulátor segítségével egyszerűen számolható ki, váltható át a nettó illetve bruttó bér, kiszámolható, hogy egy adott bérhez milyen levonások, adókedvezmények társulnak.

[HWSW] Munkaadók és munkakeresők kedvenc iPhone alkalmazása lehet a magyar Kulcs-Szoft által fejlesztett szoftver, mely március 2-a óta érhető el az Apple Store-on keresztül. A Bérkalkulátor segítségével egyszerűen számolható ki, váltható át a nettó illetve bruttó bér, kiszámolható, hogy egy adott bérhez milyen levonások, adókedvezmények társulnak.

Az ügyviteli programokat fejlesztő Kulcs-Szoft Zrt. meglátta a lehetőséget a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő iPhone-ban, s az egyébként más szoftvereikben is elérhető bérkalkulátor funkciót átültették az érintőkijelzős okostelefonra is. A fejlesztés valószínűleg egy próbálkozás volt, de miután a március eleje óta elérhető programot több mint 2500-an töltötték le az Apple Store-ból, a cég úgy érzi, van helye az ügyviteli szoftvereknek az innovatív mobilkészülékek kijelzőjén is.


A 2500-as szám nem tűnik magasnak, de tudva azt, hogy a program kizárólag magyar nyelven és a magyar adóügyi szabályozások szerint működik, akkor máris jobbnak számít az eredmény. Mivel a cég egyéb szoftverei is a hazai piacra készülnek ezért az nem várható, hogy ebből más országokban is használható változatok kerülnek majd kiadásra.

A program teljes képet ad a munkavállalói és a munkáltatói költségekről, levonásokról, így nincs szükség hosszas fejszámolásra, amikor a bér meghatározására kerül a sor, mert a program azonnal megmutatja, hogy milyen bruttó bérhez, milyen nettó tartozik, valamint, hogy ez a munkáltatónak mennyibe fog kerülni. A számolás működik visszafelé is, illetve egyéni tényezők is figyelembe vehetőek, mint a gyermekek száma vagy az adójóváírások mértéke.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról