Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 16. 17:15

Magyarországon is megjelennek a SonicWALL folyamatos adatvédelmet biztosító eszközei

Hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek a SonicWALL új adatmentési megoldásai. A Continuous Data Protection termékcsalád tagjai a munkacsoportoktól kezdve egészen a középvállalatokig nyújtanak átfogó mentés-visszaállítási megoldást -- hangzott el a cég mai sajtótájékoztatóján.

[HWSW] Hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek a SonicWALL új adatmentési megoldásai. A Continuous Data Protection termékcsalád tagjai a munkacsoportoktól kezdve egészen a középvállalatokig nyújtanak átfogó mentés-visszaállítási megoldást -- hangzott el a cég mai sajtótájékoztatóján.

A continuous data protection, azaz folyamatos adatvédelem lényege, hogy az állományokat, illetve azok változásait nem a rendszeres mentéskor, hanem valós időben tárolja el a rendszer -- megszűnik a mentési ablak, visszaállításkor valóban az utolsó állapothoz térhetünk vissza. A SonicWALL megoldásai akár a PC-ken, akár a szervereken tárolt adatokat képesek így védeni, legyen szó akár Windows, Linux vagy Mac OS X operációs rendszerről.

A SonicWall CDP termékcsaládjának új tagjai a felhasználóktól származó visszajelzések alapján fejlődtek tovább. Ennek köszönhetően egyszerűbbé vált a telepítés és felügyelet, a vállalat szerint akár olyan cégek is üzembe helyezhetik és használhatják ezeket a termékeket, amelyek nem rendelkeznek informatikai szakértővel. Az eszközt csak csatlakoztatni kell a hálózathoz, megadni a hálózati paramétereket (IP-cím, stb.), majd a menteni kívánt kliensekre és szerverekre fel kell telepíteni az agenteket.

Az adminisztrációs felületen beállítható szabályrendszerekben megadható, hogy a CDP milyen állományokat mentsen. Ezt akár fájlszinten is beállítható, lehetőség van kiterjesztésre, méretre, a keletkezés dátumára, az utolsó módosítás idejére szűrni. A CDP előre tárolt profilokat tartalmaz olyan szoftverekhez mint az Exchange Server, a SQL Server, vagy az Outlook (Express), így ezek mentését nem szükséges aprólékosan, fájlszinten konfigurálni.

Nem csak a mentés, a visszaállítás is fontos: a CDP lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adminisztrátor közreműködése nélkül, maguk állítsák vissza az igényelt fájlokat, akár 15 korábbi verzióig visszalépkedve. Sajnos a CDP szoftvere az Exchange/Outlook postafiókokat csak fájlszinten kezeli, azaz csak egész postafiók állítható vissza, egyes levelek külön nem. A Continuous Data Procection önmagában semmit sem ér, ha a biztonsági mentéseket tároló eszközt éri baj, meghibásodik, katasztrófa miatt tönkremegy, esetleg ellopják. A SonicWALL berendezéseire mentett adatokat külső (USB) adathordozóra vagy optikai lemezre lehet írni, de lehet replikációt végezni egy távoli, hasonló berendezésre, illetve akár online webtárhelyre is.

A SonicWALL Continuous Data Procection termékcsalád négy tagból áll, ebből kettő asztali kivitelű berendezés munkacsoportok számára, legfeljebb 1 terabájt kapacitással, a két nagyobb berendezés azonban már rackbe szerelhető kivitelű, akár 8 üzem közben cserélhető diszkkel, amelyeket RAID 5 is véd. Mivel a CDP titkosítja és tömöríti is az adatokat, a natív kapacitásnál lényegesen több adat tárolható rajta, a tömörítés mértéke természetesen az állományok típusától függ -- a cég hazai diszitrbútora, az RRC szakembere átlagosan 1:5 arányról beszélt a HWSW-nek, vagyis az 1 terabájtos modellre valójában 5 terabájt körüli adatot lehet menteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.