:

Szerző: Koi Tamás

2009. április 15. 10:18

Két héten belül érkezik az Office 2007 SP2

Az eredetileg megszabott időintervallumba éppen csak beleférve teszi elérhetővé az Office 2007 második szervizcsomagját a Microsoft. A 2006-ban megjelent irodai programcsomag előző frissítése 2007-ben jelent meg, az SP2 azonban jóval fontosabb újításokat hoz.

[HWSW] Az eredetileg megszabott időintervallumba éppen csak beleférve teszi elérhetővé az Office 2007 második szervizcsomagját a Microsoft. A 2006-ban megjelent irodai programcsomag előző frissítése 2007-ben jelent meg, az SP2 azonban jóval fontosabb újításokat hoz.

A Microsoft Update Team hivatalos blogjára tegnap felkerült bejegyzés szerint április 28-tól tölthető le az Office 2007 második szervizcsomagja, melynek legjelentősebb újítása kétségtelenül az ISO-szabvány Open Document Format (ODF), PDF és XPS dokumentumok támogatásának beépítése. Ez a lépés egyben az irodai programcsomagok piacát 90 százalék feletti részesedéssel domináló Office fogva tartó erejének részleges feladását is jelenti, ami megkönnyítheti az alternatív szoftverek bevezetését, mint amilyen az OpenOffice.org is -- a Microsoft elsősorban a kormányzati és nagyvállalati ügyfelek nyomásának hatására kényszerült az interoperabilitás és a szabványos vagy kvázi szabványos fájlformátumok támogatására, valamint saját formátumai specifikációinak megnyitására.

Ezen túlmenően az SP2 számos további fejlesztést is eszközöl, mint például az Outlook futási sebességének javítása, vagy a naptárkezelés megbízhatóságának fokozása. Erősödik a titkosítási képesség, az Excel ábrarajzoló funkciója is. Szerveroldalon javul az Enterprise Content Management menedzselhetősége és teljesítménye, valamint fejlesztették a tartalmi adatbázisok és újraindexelő feladatok futását a SharePoint Services 3.0-ban -- mindez természetesen csak néhány főbb változás a számtalan közül.

A szoftvercég szinte napra pontosan az Office 2007 SP2 megjelenésével egy időben (a tegnapi napon) állította le az Office 2003 elsődleges terméktámogatási ciklusát. A 2003 novemberében megjelent Office 2003 "mainstream" terméktámogatási ciklusa eredetileg 2008-ban, a termék megjelenésének ötödik évfordulóján ért volna véget, Redmondban azonban úgy döntöttek, további fél évre kiterjesztik a periódust. Az irodai programcsomaghoz egyébként meglehetősen régen, 2007 novemberében jelent meg utoljára javítás, ekkor vált letölthetővé a szoftver harmadik szervizcsomagja.

Az Office 2003 kiterjesztett terméktámogatási ciklusa 2014 április 8-án ér véget, az addig hátralévő idő alatt már csak a kritikus hibákat javítják a programozók. A Microsoft pont a múlt héten tett közzé egy figyelmeztetést weboldalán arról, hogy egy az Office 2003 prezentációkészítőjében felfedezett kritikus hibát több alkalommal is kihasználtak már hackerek -- a hibát javító patch megjelenési idejét egyelőre nem közölték.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.