:

Szerző: Koi Tamás

2009. április 10. 12:16

Letölthető az AMD látványos médialejátszója, a Fusion Media Explorer

Elérhetővé tette saját fejlesztésű, ingyenes médialejátszó alkalmazásának tesztváltozatát az AMD. A dizájnos kezelőfelületű Fusion Media Explorer az offline és online tartalmak megjelenítése mellett közösségi oldalakkal is együttműködik.

[HWSW] Elérhetővé tette saját fejlesztésű, ingyenes médialejátszó alkalmazásának tesztváltozatát az AMD. A dizájnos kezelőfelületű Fusion Media Explorer az offline és online tartalmak megjelenítése mellett közösségi oldalakkal is együttműködik.

A Fusion Media Explorer (FME) megjelenéséről először tavaly novemberben hallhatott a nagyközönség, a vállalat azonban úgy döntött, hogy a tesztverziót csak a fejlesztés végső fázisában adja ki. A most megjelent béta lényegében mindent tartalmaz, amit a nyáron megjelenő végleges változatba integrálni kíván az AMD, azaz a program lehetőséget ad a különböző médiatartalmak megosztására valamint a közösségi, webkettes szolgáltatások integrációjára.

A látványos, háromdimenziós kezelőfelülettel ellátott FME a merevlemezen, vagy a számítógéphez csatlakoztatott más adathordozókon tárolt fotók mellett megjeleníti a felhasználó online tárolt fotóit is. A program Flickr és a Microsoft Live szolgáltatásokkal kompatibilis, de a Facebookra feltöltött képeket is megmutathatja 3D Ribbon fantázianevű felületén. Az FME arra is használható, hogy a felhasználók a kiválasztott fényképet egy gombnyomással feltöltsék a Filckr-re vagy a Facebookra.

Az FME zenelejátszójának egyik funkciója, az AutoDJ automatikusan, műfaj szerint állít össze lejátszási listát a felhasználó számára, hasonlóan az Apple iTunes-nél és iPodjainál látott Genius lejátszási listájához. A program lejátszás közben automatikusan kapcsolódó tartalmakat keres az interneten, így például egy zeneszám hallgatása közben -- ha elérhető -- megjelenhetnek a találati listában az előadó YouTube-on tárolt videoklipjei is.

A szoftver a videók lejátszása során is kínál hasonló kapcsolódó tartalmakat, emellett a 3D Ribbon felületen a könnyebb kereshetőség érdekében előzetest játszik több-kevesebb videóból, attól függően, hogy milyen erős hardver dolgozik a gépben. Az FME bétaváltozata egyébként kizárólag AMD-alapú számítógépekre hajlandó települni, és jelenleg csak Windows Vista operációs rendszerrel hajlandó együttműködni. Az ingyenes béta letölthető az AMD weboldaláról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról