:

Szerző: Koi Tamás

2009. március 31. 12:49

Sávszélességet dupláz a UPC, jön a 120 megabites kábelnet

Holnaptól jelentősen megemeli chello márkanevű kábelnetes díjcsomagjainak letöltési sebességét a UPC Magyarország. A csomagok egy részénél dupláz a szolgáltató, mely a fejlesztések révén hálózatán immár 30 megabit/másodperces adatátviteli sebességet is képes nyújtani, év végére pedig jön az ennél négyszer gyorsabb internet. A gyorsabb díjcsomagokat változatlan áron kínálja a cég.

[HWSW] Holnaptól jelentősen megemeli chello márkanevű kábelnetes díjcsomagjainak letöltési sebességét a UPC Magyarország. A csomagok egy részénél dupláz a szolgáltató, mely a fejlesztések révén hálózatán immár 30 megabit/másodperces adatátviteli sebességet is képes nyújtani, év végére pedig jön az ennél négyszer gyorsabb internet. A gyorsabb díjcsomagokat változatlan áron kínálja a cég.

A sávszélesség-emelésnek köszönhetően holnaptól a UPC kínálatában szereplő, kisebb csomagok (start és bronze) által biztosított sávszélesség a duplájára emelkedik, így előbbi maximum 1, utóbbi 4 megabites sávszélességet biztosít letöltési irányban. A start csomag esetében a választékból egyedüliként a feltöltési sebességet is duplázza a szolgáltató, így az internetezők 256 kilobit/másodperces sávszélesség helyett 512 kilobit/másodperccel küldhetnek majd adatokat.

Az eddig 10 megabit/másodperces letöltési sávszélességet nyújtó chello silver csomag esetében a letöltési sebesség a másfélszeresére nő, míg a chello gold szolgáltatásnál 25 megabit/másodpercre emel a UPC. A szolgáltató holnaptól az új előfizetők számára automatikusan a megnövelt sávszélességet nyújtja, a cég korábbi ügyfeleinél pedig május végéig, fokozatosan állítják át a sebességhatárokat. A UPC a garantált sávszélességet továbbra is az eddigi gyakorlat szerint állapítja meg, azaz a díjcsomagok által biztosított minimum letöltési és feltöltési sebesség az elérhető maximum fele.

A UPC ígérete szerint az EuroDocsis 3.0 technológia alkalmazása révén még idén megjelennek a kínálatban a UPC Fiber Power elnevezésű, akár 120 megabites adatátviteli sebességet nyújtó csomagjai. Az ADSL-lel elérhető sávszélességnél lényegesen gyorsabb adatátvitelt biztosító rendszerhez nem szükséges újabb kábelfektetési munkákat végezni, a Fiber Power ezért az év végére a UPC legtöbb szolgáltatási területén, az összes háztartás számára elérhető lesz.

A szolgáltató legnagyobb hazai konkurenciája, a Magyar Telekom tavaly szeptemberben közölte, hogy továbbfejleszti kábelhálózatát az EuroDocsis 3.0 szabványnak megfelelően, így idén év végére mintegy 380 ezer magyar háztartás számára teszi majd elérhetővé a gyorsabb kábelnetet. A német tulajdonban álló telekommunikációs multinál közben gőzerővel dolgoznak az előfizetőig kiépített optikai hálózat (FTTH) létrehozásán, mely 50 megabit/másodperces letöltési sebességet ígér. Az újgenerációs optikai hálózat év végére 200 ezer háztartást érhet el és kezdetben Budapest mellett egyes nagyobb megyeszékhelyeken válik elérhetővé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.