Szerző: Bányai György

2009. március 27. 10:37

Kevesebb hordozható számítógépet, de több telefont gyárt idén az LG

Csökkenti hordozható számítógépeinek gyártási mennyiségét az LG, mely a nehéz gazdasági helyzettel és a változó felhasználói igényekkel magyarázza döntését. A gyártó inkább az okostelefonok piacában lát lehetőségeket, felszabadult erőforrásait erre a területre csoportosítja át.

[HWSW] Csökkenti hordozható számítógépeinek gyártási mennyiségét az LG, mely a nehéz gazdasági helyzettel és a változó felhasználói igényekkel magyarázza döntését. A gyártó inkább az okostelefonok piacában lát lehetőségeket, felszabadult erőforrásait erre a területre csoportosítja át.

Az LG kevesebb netbookot és noteszgépet fog mostantól gyártani, azonban a gyártó beerősít a mobilok piacán, ahol leginkább az okostelefonokban, -- beleértve a QWERTY-billentyűzetes készülékeket is -- lát potenciált. Az új mobilok amellett, hogy alacsonyabb ártól válnak elérhetővé, vékonyabbak lesznek, nagyobb belső memóriát kapnak, kamerájuk pedig nagyobb felbontásban készíti a fényképeket.


LG X110

2009-ben az LG új telefonjaival a korábbinál szélesebb réteget szeretne megszólítani, a külsőségeket illetően a gyártótól az eddigi termékekhez mérten színesebb sorra számíthatunk. A koreai gyártó egyben elismerte, hogy túlbecsülte a 2009-es évet illetően a hordozható gépek piacát, így az igényeknek megfelelően korrigálja a gyártási mennyiséget, jövőre azonban kész újra növelni a volument, ha a piaci igények azt indokolják.

Az LG máig legfrissebb netbookját március 23-án mutatta be, a 10,1 hüvelykes, LED-háttérvilágítású kijelzővel ellátott X120 leginkább az MSI Wind netbookjára emlékeztet, melynek belvilágával is rokonságot mutat. A gépben Intel Atom processzort, 1 gigabájt memóriát, valamint 160 gigabájtos merevlemezt találunk.

A mobilpiaccal kapcsolatban nem sok kedvező hír látott napvilágot az elmúlt hónapok folyamán, ennek ellenére a két koreai gyártó, a Samsung Electronics és az LG Electronics minden jel szerint jelentős hasznot húz mások kárából. Már a negyedik negyedévről befutott adatokból is látszott, a Samsung és az LG teret nyernek riválisaikkal szemben, és jelentősen növelni tudták értékesítéseiket, miközben főbb versenytársaik küszködnek. A Gartner és a Strategy Analytics adatai egybecsengenek abban, hogy jelentős átrendeződés folyik a piacon.


LG KS360

A Nokia, a Sony Ericsson és a Motorola is részesedést vesztett a negyedik negyedévben, miközben a koreaiak növelték részesedésüket, különösen a Samsung kapott erőre, és éves összevetésben 5 százalékponttal 18 százalék magasságába növelte területét, míg a harmadik negyedévhez képest közel másfél százalékponttal gyarapodott. Az LG ezalatt 1,2 százalékpontot szerzett, piacrészesedése így megközelítette a 9 százalékot, becsli a Gartner.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról