Szerző: Bányai György

2009. március 26. 10:29

Közeleg a Pentax első középformátumú fényképezője, színesednek a gyártó tükrösgépei is

A Pentax részleteket közölt a 2010-re piacéretté váló középformátumú kamerájával kapcsolatban, mely a gyártó első terméke lesz a kategóriában.

[HWSW] A Pentax részleteket közölt a 2010-re piacéretté váló középformátumú kamerájával kapcsolatban, mely a gyártó első terméke lesz a kategóriában.

A Pentax 2010-ben szándékozik megjelenni első középformátumú fényképezőgépével, melyben 30 megapixeles érzékelő dolgozik majd. Az először 2007-ben 645-ös típusszámot viselő gépről a felbontásán kívül mást nagyon nem ismertetett a gyártó, azt azonban szintén megszellőztette, hogy a géppel egyidőben egy 55 milliméteres, F2,8 fényerejű lencse is bemutatkozhat.

A gyártó közelebbi jövőt illető újdonságokról is beszámolt, igaz, csak már meglévő modellek kisszériás sorozatait illetően. A Pentax pár hónapja mutatta be a ma már rendelhető fehér K-m változatot, melyhez színben passzoló alapoptika és egy teleobjektív is kapható. A gyártó továbbment, áprilistól a K-m a zord helyszínekhez jobban illő, narancssárga csíkkal díszített, olívazöld burkolatban is elérhetővé válik.

Természetesen ezen a vázon is csúnyán festene a fekete alapváltozat fekete optikája, ezért a 18-55 milliméteres és az 50-200 milliméteres optikák zöldben (az egységesítő narancs csíkkal) is elérhetővé válnak. A Pentax a felsőbb kategóriát sem hagyta érintetlenül, igaz a K20D esetében nem a színekkel játszott, hanem a nemes anyagokkal. A fényképező burkolata polírozott titánium, melyen a fekete betétek teszik szükségtelenné a hagyományos, fekete színű tagokból álló optikapark kisszériás újragyártását. A gép mellé áprilisban titánium portrémarkolat is érkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról