Szerző: Bányai György

2009. március 25. 16:42

A Hitachi gyorsított vállalati SAS merevlemezén

A Hitachi 6 gigabit másodpercenkénti sebességre képes, vállalati környezetbe szánt meghajtót jelentett be, mely 10 ezer fordulatot tesz meg percenként, kapacitása pedig 147 vagy 300 gigabájt lehet.

[HWSW] A Hitachi 6 gigabit másodpercenkénti sebességre képes, vállalati környezetbe szánt meghajtót jelentett be, mely 10 ezer fordulatot tesz meg percenként, kapacitása pedig 147 vagy 300 gigabájt lehet.

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy lassan lezárul a SATA csatolófelület harmadik generációjának szabványosítása, mely 6 gigabit másodpercenkénti adatátviteli sebességet kínál. Ilyen terméket ma még nem lehet kapni, a Seagate az AMD-vel karöltve eleddig csak egy demópéldányt állított üzembe. Ha valakinek azonban már ma szüksége lenne erre a sebességre, a fentiek ellenére megveheti, igaz a Hitachi vállalati környezetbe szánt SAS-csatolós termékpalettájából kell szemezgetnie.

Az elődjénél kétszer gyorsabb Hitachi C10K300 két változatát jelentette be tegnap a gyártó, a kisebb 147 gigabájt, a nagyobb pedig 300 gigabájt kapacitású. A tárolók tányérjai 10 ezer fordulatot tesznek meg percenként, az adatok pedig a a termékkategóriához illő dual-port 6 Gb/s SAS csatolófelületen közlekednek.

Az új meghajtó átlagos fejpozícionálási ideje mindössze 3,9 ms. A Hitachi komolyan vette a fogyasztást érintő kérdéseket is, a C10K300 terheletlen üzemben 3,4, teljes terhelés mellett pedig mindössze 6,1 wattot fogyaszt, ezek az értékek a kategóriájának egyik legjobbjai. A gyártó a bejelentés során nem tért ki az árat illető részletekre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról