Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 19. 14:31

Ma este 6-tól akár magyarul is letölthető az Internet Explorer 8

Bejelentette az Internet Explorer 8-at a Microsoft, a böngésző régóta várt végleges változata magyar idő szerint ma este 6-tól lesz letölthető a www.microsoft.com/ie8 oldalról, akár magyarul is.

[HWSW] Bejelentette az Internet Explorer 8-at a Microsoft, a böngésző régóta várt végleges változata magyar idő szerint ma este 6-tól lesz letölthető a www.microsoft.com/ie8 oldalról, akár magyarul is.

Az IE8 főleg a használhatóság és a biztonság terén hoz újdonságokat, de a webes szabványok támogatása is sokat fejlődött, aminek eredményeképp a böngésző lényegében az összes standarddal kompatibilis. Ugyanakkor a fejlesztők beillesztettek a kódba egy olyan kompatibilitási módot, mely lehetővé teszi a böngészőnek, hogy bizonyos weboldalakat az IE7-tel egyező módon rendereljen -- sok oldalt nem a HTML szabvány, hanem IE7 kívánalmainak megfelelően készítettek.

A Microsoft nagy hangsúlyt fektetett a sebességre is, amely miatt az Internet Explorer 7-et sok kritika érte, bár a Futuremark által készített Peacekeeper böngészőteszt szerint nincs sok előrelépés a korábbi generációhoz képest és a 8-as verzió továbbra is lényegesen lassabb a vetélytársaknál. A Microsoft azt állítja mindenesetre, hogy a comScore statisztikái szerint legnépszerűbb 25 weboldal felét az Internet Explorer 8 jeleníti meg a leggyorsabban.

Kérdés, hogy az IE8 meg tudja-e fordítani a Microsoft szerencséjét a böngészőpiacon, ahol az elmúlt években a Firefox jelentős részesedést tudott elvenni a redmondiaktól, pár hónapja pedig a WebKit-re épülő Chrome és Safari is számos felhasználót gyűjtött. A HWSW olvasóinak közel 60 százaléka használ Firefoxot, az Internet Explorer részesedése kevesebb mint fele ekkora.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.