Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 19. 14:31:02

Ma este 6-tól akár magyarul is letölthető az Internet Explorer 8

Bejelentette az Internet Explorer 8-at a Microsoft, a böngésző régóta várt végleges változata magyar idő szerint ma este 6-tól lesz letölthető a www.microsoft.com/ie8 oldalról, akár magyarul is.

[HWSW] Bejelentette az Internet Explorer 8-at a Microsoft, a böngésző régóta várt végleges változata magyar idő szerint ma este 6-tól lesz letölthető a www.microsoft.com/ie8 oldalról, akár magyarul is.

Az IE8 főleg a használhatóság és a biztonság terén hoz újdonságokat, de a webes szabványok támogatása is sokat fejlődött, aminek eredményeképp a böngésző lényegében az összes standarddal kompatibilis. Ugyanakkor a fejlesztők beillesztettek a kódba egy olyan kompatibilitási módot, mely lehetővé teszi a böngészőnek, hogy bizonyos weboldalakat az IE7-tel egyező módon rendereljen -- sok oldalt nem a HTML szabvány, hanem IE7 kívánalmainak megfelelően készítettek.

A Microsoft nagy hangsúlyt fektetett a sebességre is, amely miatt az Internet Explorer 7-et sok kritika érte, bár a Futuremark által készített Peacekeeper böngészőteszt szerint nincs sok előrelépés a korábbi generációhoz képest és a 8-as verzió továbbra is lényegesen lassabb a vetélytársaknál. A Microsoft azt állítja mindenesetre, hogy a comScore statisztikái szerint legnépszerűbb 25 weboldal felét az Internet Explorer 8 jeleníti meg a leggyorsabban.

Kérdés, hogy az IE8 meg tudja-e fordítani a Microsoft szerencséjét a böngészőpiacon, ahol az elmúlt években a Firefox jelentős részesedést tudott elvenni a redmondiaktól, pár hónapja pedig a WebKit-re épülő Chrome és Safari is számos felhasználót gyűjtött. A HWSW olvasóinak közel 60 százaléka használ Firefoxot, az Internet Explorer részesedése kevesebb mint fele ekkora.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 14:00

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

2

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.