Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 19. 13:49

SonicWALL: biztonságos 802.11n hálózatok

A SonicOS 5.2 firmware megjelenésével a SonicWALL NSA E-sorozatú, NSA és TZ 210 Unified Threat Management tűzfalai is képessé váltak a 802.11n szabvány szerinti vezeték nélküli kommunikációra. A Clean Wireless megoldás a vezetékes hálózatokhoz hasonlóan a SonicWALL szabadalmaztatott RFDPI (Reassembly-Free Deep Packet Inspection) technológiájával szűri a vezeték nélküli hálózatok forgalmát vírusok, kémprogramok vagy más kártevők után kutatva.

[HWSW] A SonicOS 5.2 firmware megjelenésével a SonicWALL NSA E-sorozatú, NSA és TZ 210 Unified Threat Management tűzfalai is képessé váltak a 802.11n szabvány szerinti vezeték nélküli kommunikációra. A Clean Wireless megoldás a vezetékes hálózatokhoz hasonlóan a SonicWALL szabadalmaztatott RFDPI (Reassembly-Free Deep Packet Inspection) technológiájával szűri a vezeték nélküli hálózatok forgalmát vírusok, kémprogramok vagy más kártevők után kutatva.

"A felhasználók abban a tévhitben élnek, hogy ha bekapcsolják a vezeték nélküli hálózat titkosítását, akkor a kommunikációjuk teljes biztonságban van. Tévednek" -- mondta Patrick Sweeney, a SonicWALL elnökhelyettese. „A vezeték nélküli hálózat akkor igazán biztonságos, ha nem csupán titkosítjuk a forgalmat, hanem emellett minden tartalmat megtisztítunk az olyan fenyegetésektől mint a vírusok vagy más kártevők."

A vállalat bemutatott egy új vezeték nélküi hozzáférési pontot is. A SonicPoint N Dual Band Smart Access Point a 802.11a és 802.11n szabványokkal kompatibilis, utóbbi módban a 3 antennájának köszönhetően akár 300 Mbps sávszélességre is képes lehet. A legújabb trendeknek megfelelően a SonicPoint N Dual Band Smart Access Point csak Power over Ethernet tápellátással rendelkezik, vagyis a működéséhez szükséges áramot az Ethernet-hálózatból kapja. Egy hálózatban akár 128 ilyen hozzáférési pont is lehet, amelyek nem csak távolról felügyelhetők, hanem a Unified Threat Management eszközökben meghatározott biztonsági házirendek is rájuk tölthetők.

A SonicOS 5.2 azonnal letölthető a TZ és NSA tűzfalakhoz az élő támogatási szerződésekkel rendelkező ügyfelek számára. A SonicPoint-N kétsávos hozzáférési pontok elérhetők a SonicWALL globális disztribúciós csatornáin keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról